El control d’accessos per a vehicles al segon tram de l’av. Cerdanyola entrarà en funcionament de forma imminent

(2/4/2024 – Redacció)

L’Ajuntament ha comunicat als veïns l’entrada en funcionament imminent del control d’accessos per a vehicles al segon tram de l’avinguda Cerdanyola, comprès entre el carrer Borrell i l’avinguda Torre Blanca. Un cop acabades les obres de remodelació, els veïns que ja estaven autoritzats per a fer ús del primer tram no hauran de fer cap tràmit.

Els que encara no ho hagin sol·licitat ho poden fer a través de diverses vies:

  1. Telemàticament a través del tràmit: “Accés al centre de vianants”. Cal disposar de certificat digital.
  2. Presencialment a l’OAC o amb cita prèvia a través de santcugat.cat/cita prèvia.
  3. Trucant al telèfon 010 o al 900 104 941 (des de mòbil o fora del domicili).

Funcionament del sistema d’accés
L’accés de vehicles als carrers de vianants es fa per mitjà d’un semàfor i una càmera amb lector de matrícula. Per accedir a l’avinguda Cerdanyola caldrà aturar-se abans del semàfor i esperar a que la càmera llegeixi la matrícula. Si el vehicle està autoritzat, el semàfor passarà de vermell a groc intermitent. Aleshores, es pot entrar i, en cas que estacioneu al carrer per carregar i descarregar o per recollir o deixar persones, el temps màxim d’estada és de 20 minuts.

En el cas de vehicles no autoritats, el semàfor seguirà en vermell. Si igualment s’accedeix a la zona, el vehicle podrà ser sancionat. Al punt d’entrada també hi trobareu un tòtem amb interfon per comunicar-se amb el Centre de Control en cas de qualsevol incidència.

Si un vehicle no autoritzat ha d’accedir a casa vostra (ja sigui d’un amic, familiar, perquè teniu un vehicle de substitució…) el conductor haurà d’identificar-se al tòtem de control, explicar el cas i donar la matrícula d’un vehicle autoritzat. Una vegada comprovada la informació, se’l donarà accés.

Les persones amb targeta d’aparcament persones amb discapacitat poden accedir a l’àrea de vianants, només cal que s’identifiquin en el tòtem que hi ha als controls d’accessos i una vegada comprovades les dades el centre de control els hi donarà accés, moment en que el semàfor canviarà de vermell a groc intermitent.

Aquest sistema d’accés ja fa temps que funciona a tot el centre de vianants i segons l’Ajuntament el sistema és un èxit i contribueix a millorar la qualitat dels carrer vianantitzats, amb més espai per a les persones i menys trànsit, menys soroll i menys contaminació.

Per qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb el servei de Mobilitat o mitjançant correu electrònic a mobilitat@santcugat.cat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar