El Cros de Sant Cugat celebra el seu 25è aniversari el pròxim 12 de novembre

(31/10/2023 – Àlex Lópezó)

El Cros de Sant Cugat, organitzat per l’Ajuntament a través de l’OMET (Oficina Municipal d’Esports per a tothom), celebrarà la seva 25a edició diumenge 12 de novembre, al parc de la Pollancreda. Per commemorar l’efemèride, l’organització ha preparat algunes sorpreses, com una exposició retrospectiva amb fotografies històriques de la cursa o una nova cursa Mini-cros, que no serà competitiva i que es farà a l’av. Corts Catalanes per a nens i nenes de 2 a 5 anys.

Aquesta serà una edició festiva del Cros que comptarà amb la participació d’entitats de cultura popular com els caparrots o els bastoners, que han promés alguna sopresa. Les inscripcions al Cros són gratuïtes per totes les categories, excepte per la cursa popular. La recaptació es destina aquest any a l’entitat solidària  ‘Assadega’m’, una Associació de Grups d’Ajuda Mútua per a la Superació de l’Ansietat i la Depressió.

Història
El primer Cros es va celebrar el 13 de febrer de l’any 2000. Des de llavors s’han celebrat 24 edicions en les quals hi han participat 69.907 atletes. L’edició més multitudinària va ser la de 2016, amb un total de 4.185 corredors i corredores. La cursa, ha comptat, en aquest quart de segle, amb la col·laboració del Club Muntanyenc i la Unió Ciclista Sant Cugat, i la participació d’una trentena de centres educatius i sis entitats solidàries (Càrites, ASDI, SCAPS, Associació Parkinson Sant Cugat, Amics de la Gent Gran i Gilgal Solidari)

La cursa
En total es disputaran 18 curses, segons les categories, amb distàncies que van des dels 470 m fins als 1.800 m. Es poden consultar els horaris i distàncies en aquest enllaç.

Les inscripcions són gratuïtes excepte en la categoria popular, que serà de 3 €. La recaptació es destinarà a l’entitat solidària convidada d’enguany: ‘Assadega’m’ (Associació de Grups d’Ajuda Mútua per a la Superació de l’Ansietat i la Depressió), que instal·larà una carpa divulgativa al parc de la Pollancreda durant tota la jornada on es podrà conèixer la seva tasca i fer donacions.

Les inscripcions es faran en línia a través de l’enllaç habilitat a la pàgina web de l’OMET fins al dimarts 7 de novembre .

Pel que fa a l’entrega de premis, es farà el divendres 17 de novembre a partir de les 18.30 a la plaça Barcelona. Hi haurà classificació total, però no es lliuraran premis per a les categories prebenjamí i benjamí.

El Cros compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, la secció d’atletisme del Club Muntanyenc, la Unió Ciclista Sant Cugat i alumnes voluntaris dels centres educatius de secundària de Sant Cugat i e patrocini d’Ametller Origen i Expocom.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar