El curs escolar comença a Sant Cugat amb un 0,46% més d’alumnes i mantenint l’aposta de les famílies pels centres públics

13/09/2021 – Redacció

Un total de 21.568 alumnes han començat aquest dilluns 13 de setembre el nou curs escolar 2021-2022 a Sant Cugat, una xifra que suposa un augment del 0’46% respecte al curs passat. A la ciutat tots els centres escolars han obert amb normalitat, sense incidències i seguint les mesures establertes per la Generalitat. I és que pares, mares, docents i alumnes ja estan acostumats, del curs passat, a les mesures covid.

Famílies i infants a la porta d’una escola a Sant Cugat el primer dia d’escola

 

Les famílies de Sant Cugat aposten per l’escola pública

Aquest any s’ha registrat un increment del percentatge d’alumnes a les escoles públiques, un 1’5%, més que el curs 20-21. D’aquesta manera un 45,2% dels alumnes de la ciutat estudiarà aquest curs en una escola pública, mentre que un 31’2% ho farà a les concertades. D’altra banda, un total de 5.082 alumnes estudiaran a centres privats (23’6%). Aquestes xifres constaten l’aposta de les famílies pels centres públics a Sant Cugat. Tot i això l’alumnat en els centres privats també ha augmentat un 0,9% respecte al curs passat però s’ha registrat una reducció de l’1,4% a les escoles concertades.

El 90% del personal dels centres està vacunat

A més aquest curs arrenca amb la majoria de mesures contra la covid vigents, com els grups bombolla i l’ús de la mascareta a partir dels sis anys, però amb canvis en els confinaments per la vacuna. La mesura més destacada és que els alumnes que tinguin la pauta completa de vacunació no hauran de confinar-se en cas de cas positiu a l’aula. Salut preveu que dues terceres parts dels estudiants de més de 12 anys comencin curs amb aquesta pauta. Segons dades de la Generalitat, el 90% del personal dels centres educatius catalans està vacunat. 

A la vegada una altra novetat és que es permet la interacció entre diversos grups amb mascareta, els nens d’un mateix grup no l’hauran de dur al pati i es recupera l’accés de les famílies als centres.

Aposta per la Formació Professional (FP)

Un dels aspectes més destacats del nou curs és l’alta demanda que s’ha registrat arreu de Catalunya per estudiar Formació Professional (FP). En aquest sentit, l’equip de govern de la ciutat ha celebrat l’aposta creixent per aquests estudis però demana al departament d’Educació que incrementi l’oferta d’FP a Sant Cugat. De moment el departament ha confirmat que l’institut FP de la ciutat obrirà un nou grup als estudis de grau mitjà d’Atenció a Persones en Situació de Dependència (tarda), a part del Grau Superior en Cuina que ja s’havia anunciat el passat mes de maig. A més, s’ampliaran lleugerament les ràtios per intentar absorbir la demanda. Així mateix, l’equip de govern està treballant per augmentar l’oferta municipal a l’escola d’Art i Disseny, ampliant ràtios aquest any i obrint un nou grup de cara el curs 2022-23.

.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar