El Joan i la Marieta al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

28/07/2021 – Redacció /

Si aquests dies heu passat per davant del Claustre del Monestir, haureu vist que no estan els gegants de la ciutat al seu lloc habitual. El Joan, la Marieta i el Monjo ja no llueixen majestuosos a l’entrada de l’històric edifici. Però no us preocupeu, és per una bona causa. El motiu és que les tres, el Joan, la Marieta i el Monjo, es troben al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Els tècnics del centre estan fent tasques de restauració en els gegants de la ciutat perquè al setembre puguin lluir renovats.

A més els membres de la colla gegantera han mostrat a través d’una piulada com han ajudat a vestir-los i desvestir-los per facilitar la feina als tècnics.

En Joan i la Marieta van ser encarregats l’any 1987 al mestre geganter Manel Casserres i Boix de la ciutat de Solsona i el disseny va ser realitzat per l’artista santcugatenc Joan Tortosa. Els gegants estan inspirats en el popular ball de Sant Cugat, el Paga-li, Joan.

En Joan té una alçada de 4,32 metres i pesa prop de 70 kg. Tal com descriu la cançó del Paga-li, Joan, el gegant a la mà dreta sosté un ram de flors que ofereix a la Marieta mentre que la mà esquerra reposa a l’esquena. Aquesta posició de la mà és un fet inèdit en el món geganter, ja que la majoria de gegants porten les mans al davant.

Pel que fa a la Marieta, la geganta té una alçada de 4,20 metres i pesa prop de 65 kg. A la mà dreta llueix un vano que li ha regalat el Joan i a la mà esquerra porta un mocador brodat.

El Monjo és un gegantó creat per l’artista local l’Adolf.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger