El jove santcugatenc, Marc Esquirol, director d’un nou festival de curtmetratges al MACBA

26/03/2019 – REDACCIÓ

Marc Esquirol, santcugatenc de 19 anys i estudiant de l’ESCAC, ha impulsat u22, un nou festival de curtmetratges per a menors de 22 anys, que es celebrarà el 27 d’abril al MACBA.

macba
Imatge del MACBA de la Viquipèdia

U22 és un festival-concurs obert a tots els estils audiovisuals (ficció, videoart, documental, etc.) que comptarà amb sessions que seran combinacions totalment aleatòries perquè es vol representar la manera caòtica com actualment es consumeixen continguts audiovisuals a les plataformes com YouTube.

Les dues úniques limitacions són: 22 minuts de durada i que el creador/a principal sigui menor de 22 anys. U22 és un espai on els concursants es coneixeran i formaran equip per un futur.

Aquest festival és una iniciativa de Marc Esquirol i Miquel Vázquez, de 19 i 18 anys respectivament.

“Barcelona és una capital cultural a escala internacional i s’ha de transformar també en una capital de cinema amb un estil propi. El nostre objectiu és potenciar el canvi des de la base, des dels joves. Fer entendre que no han d’anar a buscar el contingut i les formes als Estats Units sinó empoderar les seves veus úniques que són més sinceres i vàlides”. Ha comentat Marc Esquirol, director del festival i de la comunitat @esquirolactors a Instagram.

Els membres del jurat són l’artista multidisciplinària Lyona Ivanova, el Youtuber Rush Smith i els professors de cinema Jordi Vilar i Daniel Agudo.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar