El joves de La Causa desallotgen el local ocupat de la rambla de Can Mora

(13/4/2024 – Redacció)

Dues setmanes després de l’ocupació del local de l’antiga seu social dels Castellers de Sant Cugat a la rambla de Can Mora, el joves de La Causa ha anunciat que abandonen l’espai. El col·lectiu ho ha fet públic en un comunicat conjunt amb els Castellers on afirmen que marxen del local ocupat de la Rambla de Can Mora per “afavorir la bona relació entre entitats”.

El local del número 11 de la rambla de Can Mora és de propietat municipal i els Castellers l’havien fet servir com a seu social fins a la inauguració del seu nou local, finançat per la mateixa entitat. Tot i així, la intenció dels Castellers de Sant Cugat era continuar fent-lo servir com a magatzem i estaven negociant la pròrroga del conveni amb l’Ajuntament. Toi i això, en el comunicat també afirmen que l’estat actual del local és “insalubre degut a les humitats, filtracions, aigües fecals i constants inundacions que fins ara n’han impossibilitat la seva reobertura al poble i us social”.

https://www.instagram.com/p/C66kMWFsypg

Des del col·lectiu La Causa i els Castellers asseguren que “no hi ha hagut un conflicte entre entitats” i afirmen que a Sant Cugat “hi ha una manca d’espais en condicions, i aquesta és una problemàtica extensible a moltes entitats i col·lectius de la ciutat”.

L’endemà de l’ocupació, que es va produir l’1 de maig, els serveis jurídics de l’Ajuntament van presentar una denúncia contra el col·lectiu de joves després que l’alcalde, Josep Maria Vallès, es reunís amb ells per oferir-los diàleg i demanar-los la desocupació. Davant de la negativa en aquell primer moment, l’Ajuntament va tramitar una denúncia a la Policia Local de Sant Cugat, que es va remetre als Mossos d’Esquadra per a la seva tramitació davant del jutjat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar