El MACBA acollirà una mostra de Grau-Garriga

( 25/11/2022 –  Redacció )  

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona acollirà una gran exposició de l’artista santcugatenc més internacional: Josep Grau Garriga. Sota el títol de ‘Diàleg amb la llum’ el MACBA exposarà fins a setembre del 2023 una selecció d’obres d’aquest artista del tapís que es va convertir en un referent internacional per la transformació de la tècnica en aquest camp que va dur a terme al llarg de la segona meitat del segle XX.

Aquesta instal·lació recupera una sèrie de fotografies, documents i dibuixos, entre els quals destaca un conjunt de materials aplegats pel mateix artista amb la intenció de dur a terme una publicació sobre aquests treballs que no va arribar a veure la llum.

Josep Grau-Garriga, que va morir ara fa 11 anys, és un dels màxims exponents de l’Escola Catalana del Tapís i un dels artistes santcugatencs més reconeguts fora de Catalunya. A Sant Cugat es va inaugurar fa uns anys el Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani, al remodelat edifici de Cal Quitèria, un centre únic a l’estat que a més de promocionar l’obra d’aquest artista, fa difusió d’aquesta disciplina artística, que moltes vegades no arriba al gran públic.

En aquest sentit, des de Canals Galeria d’art estan demanant a l’Ajuntament que la ciutat reconegui al seu artista més internacional posant el seu nom a una plaça o avinguda. La relació d’aquest artista amb aquesta galeria santcugatenca ve de lluny, ja que és l’espai que més cops ha exposat l’artista.

 

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger