El MACBA acollirà una mostra de Grau-Garriga

( 25/11/2022 –  Redacció )  

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona acollirà una gran exposició de l’artista santcugatenc més internacional: Josep Grau Garriga. Sota el títol de ‘Diàleg amb la llum’ el MACBA exposarà fins a setembre del 2023 una selecció d’obres d’aquest artista del tapís que es va convertir en un referent internacional per la transformació de la tècnica en aquest camp que va dur a terme al llarg de la segona meitat del segle XX.

Aquesta instal·lació recupera una sèrie de fotografies, documents i dibuixos, entre els quals destaca un conjunt de materials aplegats pel mateix artista amb la intenció de dur a terme una publicació sobre aquests treballs que no va arribar a veure la llum.

Josep Grau-Garriga, que va morir ara fa 11 anys, és un dels màxims exponents de l’Escola Catalana del Tapís i un dels artistes santcugatencs més reconeguts fora de Catalunya. A Sant Cugat es va inaugurar fa uns anys el Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani, al remodelat edifici de Cal Quitèria, un centre únic a l’estat que a més de promocionar l’obra d’aquest artista, fa difusió d’aquesta disciplina artística, que moltes vegades no arriba al gran públic.

En aquest sentit, des de Canals Galeria d’art estan demanant a l’Ajuntament que la ciutat reconegui al seu artista més internacional posant el seu nom a una plaça o avinguda. La relació d’aquest artista amb aquesta galeria santcugatenca ve de lluny, ja que és l’espai que més cops ha exposat l’artista.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar