El Monestir celebra la restauració del seu orgue amb un gran concert

(28/11/2022 –  Redacció)  

Tot i que l’estrena oficial s’ha dut a terme es va dur a terme fa uns dies amb la benedicció del bisbe de Terrassa, Salvador Cristau. El reformat orgue del Monestir s’ha pogut sentir amb tot el seu nou potencial sonor en un gran concert inaugural aquest dissabte a càrrec de l’organista Juan de la Rubia, actualment considerat el millor de Catalunya.

El Monestir s’ha omplert per escoltar aquest concert tan especial que ha comptat amb temes basats en la música de Johann Sebastian Bach i un tema final improvisat per Juan de la Rubia, organista titular de la Basílica de la Sagrada Família.

Restauració
Els treballs de restaucaió de l’orgue del Monestir han finalitzat fa uns dies després d’un any de feina. L’equip de l’orguener Federico Acitores ha restaurat els antics tubs de l’orgue i ha renovat tota la mecànica de l’instrument. Han afegit 500 tubs nous que faltaven per completar el projecte original que va encarregar la Parròquia de Sant Pere d’Octavià fa més de cent anys al reconegut mestre orguener català, Gaietà Estadella. La renovació de l’orgue ha suposat per la Parròquia una inversió de més de 150.000 euros.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar