El Monestir estrenarà orgue després d’un any de restauració

(27/10/2022 –  Redacció)  

L’orgue del Monestir ja està gairebé restaurat. Després d’un any de feina, l’equip de l’orguener Federico Acitores està finalitzat la restauració dels antics tubs de l’orgue i han renovat tota la mecànica de l’instrument. A més, han hagut d’afegir 500 tubs nous que faltaven per completar el projecte original que va encarregar la Parròquia de Sant Pere d’Octavià fa més de cent anys al reconegut mestre orguener català, Gaietà Estadella.

L’instrument té un gran valor musical, però amb el pas dels anys i el seu ús s’havia deteriorat i necessitava una restauració profunda. A més, l’orgue no funcionava al màxim de les seves possibilitats, degut a que el projecte inicial d’Estadella mai no s’havia pogut completar per falta de fons, i durant tots aquests anys l’orgue ha funcionat amb la meitat dels seus tubs. Ara, per fi podrem escoltar aquest orgue am tot el seu potencial de fins a 1014 registres sonors diferents.

Durant els treballs es van poder estudiar i restaurar unes pintures romàniques que hi ha a les parets interiors de l’església, i que gràcies a la presència de l’orgue s’han conservat en molt bon estat. 

Dues estrenes
L’estrena oficial es durà a terme el proper dijous, 17 de novembre. El bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, beneirà el nou orgue del Monestir a la Missa de 20h, que anirà seguida d’una estona de pregària en Adoració, acompanyada per la música de l’orgue. L’estrena de l’orgue tindrà una segona celebració, el dissabte 26 de novembre, a les 20h, quan tindrà lloc un concert inaugural a càrrec de l’organista Juan de la Rubia, actualment considerat el millor de Catalunya.

Donacions obertes
La renovació de l’orgue ha suposat per la Parròquia una inversió de 156.392 euros. Molts santcugatencs han participat en la campanya “Apadrina un tub”, que fins ara ha aportat 42.000 euros al projecte. La campanya es mantindrà oberta durant el mes de novembre per totes aquelles persones que vulguin col·laborar. 

Mossèn Emili Marlés, Rector de la parròquia de Sant Pere d’Octavià, dona a conèixer el nou orgue als mitjans.

Mossèn Emili Marlés, Rector de la parròquia de Sant Pere d’Octavià: “Encara falten uns 8.000 euros per cobrir el projecte i la gent encara pot apadrinar un tub per acabar de completar ja aquesta campanya”.

Els participants rebran un diploma acreditatiu amb la nota i el registre de so corresponent al tub apadrinat. El disseny del diploma inclou un fragment del dibuix a llapis fet expressament per l’artista santcugatenc Adolf per donar suport al projecte

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar