El nou centre provisional de menors no acompanyats obrirà aquesta setmana amb 50 places de capacitat

29/07/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dilluns ha tingut lloc una visita institucional per presentar el nou centre de menors no acompanyats, coneguts col·loquialment com MENAs, que obrirà aquesta setmana a Collserola amb 50 places de capacitat.

centre-mena-collserola

Fotografia de l’Ajuntament sobre la visita al centre de menors de Collserola

Abans de la visita, la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Georgina Oliva, ha declarat que els menors estaran un màxim de 24 hores i que l’objectiu és que en breu el centre es pugui traslladar a la ciutat de Barcelona, municipi que rep el 90% dels menors que arriben a Catalunya.

Com que és un centre que gestionarà la Creu Roja, el Coordinador de Creu Roja Catalunya, Enric Molist, ha explicat que la tasca que farà l’organizació es dignificar l’atenció als menors i que respon a la missió humanitària de l’entitat.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que també ha visitat el nou dispositiu provisional d’atenció immediata per als menors no acompanyats, ha donat ple suport a la tasca del govern de la Generalitat als menors que emigren sols i que arriben a terres catalanes sense la companyia dels seus pares.

El dispositiu d’atenció immediata, que posen en marxa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el d’Interior, tindrà capacitat per atendre al dia uns 50 joves migrats sols estarà habilitat amb tot el necessari per una atenció digna amb sales de descans, una sala educativa, una altra més lúdica i, fins i tot, una sala específica per a noies, el 3% dels menors no acompanyats que arriben a Catalunya.

Entre els mesos d’agost i octubre, la secretaria d’infància i adolescència de la Generalitat espera l’arribada de “com a màxim del mateix nombre de migrants sols que l’any passat, que son uns 600 mensualment”.

Des del Departament d’afers socials i Familiars de la Generalitat s’ha demanat màxima discreció amb tot el que atanyi aquest centre de menors i no han permet l’enregistrament d’imatges de la façana.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar