El petit comerç de Sant Cugat reobre amb dubtes: “No tot el comerç està obert a causa de la incertesa”

06/05/2020 – REDACCIÓ /

Des d’aquest dilluns 4 de maig el comerç de proximitat pot tornar a aixecar la persiana i per tant poden tornar a obrir comerços de fins a 400 metres quadrats amb cita prèvia però sota certes condicions, a més d’altres establiments comercials. A més l’atenció als clients a de fer-se de forma individual (un empleat per client), s’exigeix mantenir la distància mínima de 2 metres, desinfectar els establiments dues vegades al dia i tenir dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada del local. El decret també estableix que no es pot oferir als clients productes de prova.

A Sant Cugat els comerciants viuen aquests primers dies de la fase 0 de desconfinament amb incertesa. Jesús Carballo, gerent de Sant Cugat Comerç, ha explicat en una entrevista a TV Sant Cugat que “no tot el comerç està obert a causa de la incertesa, ja que fins diumenge, la nit abans, no es va publicar el decret al BOE. Ha estat molt complicat obrir les botigues perquè no coneixem la normativa sanitària“. A la vegada denuncia que pels botiguers és complicat trobar material de seguretat, com guants i mascaretes, i que els preus són desorbitats. A més la notícia que potser Barcelona i el Vallès no entraran en fase 1 el dilluns 11 de maig, i per tant no podrà obrir tot el comerç, encara és més “frustrant” pels comerciants.

El primer dia que els comerços van obrir portes, el dilluns, van obrir uns 18 comerços adherits a Sant Cugat Comerç, tot i que ahir i avui s’han anat incorporant algun més. L’associació Sant Cugat Comerç té uns 200 associats i per tant encara són pocs els comerços que s’animen a obrir. Des de Sant Cugat Comerç són optimistes i creuen que “si el dilluns passem a la fase 1, suposo que serà el dia que veurem més teixit comercial de la ciutat obert“.

santcugat-comerç-peti-comerç-santcugat-coronavirus
Sant Cugat el dilluns 4 de maig al matí

Pel que fa a l’afluència de clients, segons Carballo, “va anar millor el primer dia que el segon. El primer dia, dilluns, va venir força gent perquè imagino que hi havia una necessitat de comprar certs productes“. A més el gerent de Sant Cugat Comerç vol transmetre un missatge de seguretat i tranquil·litat als clients: “Tots els comerciants se senten compromesos per aconseguir que els clients estiguin segurs“. 

Sobre les perruqueries, Jesús Carballo ha explicat que en un principi tenien molts dubtes i incerteses. Volien obrir però el seu gremi no ho recomanava perquè no estaven clares les normatives de seguretat. Assegura que la majoria, durant aquesta setmana, acabaran d’obrir.

Carballo també ha avançat que s’està començant a parlar de com gestionar les aglomeracions a l’eix comercial de Sant Cugat però “encara no ho podem explicar per què s’està treballant però és complicat. S’està treballant i s’haurà de fer alguna cosa per evitar aglomeracions“.

Sobre la “nova normalitat” que viurem a partir del juny, Sant Cugat Comerç espera que sigui positiva pel comerç local: “Hi ha una tendència al comerç de proximitat però no sabem la quantitat d’atur i quantes empreses hauran de tancar“. A més l’associació anima als comerços a promoure la venda online. 


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar