El ple aprova una moció per ajudar el sector de la restauració, l’oci nocturn i els locals musicals

21/10/2020 – Redacció /

El ple municipal d’octubre celebrat de forma telemàtica ha aprovat per unanimitat una moció per elaborar un pla d’ajudes específiques al sector de la restauració, l’oci nocturn i els locals musicals. L’objectiu és donar suport a aquest sector per afrontar les restriccions causades per la pandèmia de la COVID-19.

El text aprovat insta els governs català i espanyol a impulsar un pla de rescat al sector amb ajuts específics. També insta al propi Ajuntament a estudiar aquests futures normatives per permetre la concessió de llicències extraordinàries o temporals per a bars, cafeteries locals d’oci nocturn o de restauració. L’objectiu es que els empresaris del sector puguin desenvolupar la seva activitat en aquestes circumstàncies excepcionals.

Paral·lelament la moció també emplaça l’Ajuntament a desenvolupar les indicacions del PROCICAT que “prohibeix els botellots a la via pública, les reunions de més de 6 persones i festes privades que incompleixin l’aforament màxim previst” i a incrementar les dotacions policials durant els torns nocturns pel “control de les zones de botellots i punts de venda d’alcohol a menors”. Finalment, també insta l’Ajuntament a donar compliment a l’acord de ple del passat mes de juny per tal que posi en marxa iniciatives i alternatives d’oci per als joves per evitar l’incompliment de les normatives sanitàries.

D’altra banda, el plenari també ha aprovat per unanimitat una moció per millorar la seguretat vial de la carretera de la Rabassada. L’acord insta el govern de la Generalitat a “continuar treballant per implementar mesures que garanteixin més seguretat a aquesta carretera com podrien ser radars en tram, càmeres o separadors físics als revolts. 

El ple també ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament al Manifest a favor de resoldre els conflictes a través de l’arbitratge i la mediació. I una declaració per la reubicació urgent i acollida digna de persones refugiades a les illes gregues.

El ple s’ha celebrat, igual que l’audiència ciutadana, de forma telemàtica a causa de les noves restriccions de la pandèmia de la COVID19.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar