El Ple de Sant Cugat dona el vistiplau a un pressupost municipal de 149 milions d’euros

08/06/2020 – REDACCIÓ /

El Ple municipal ha aprovat aquest dilluns el dictamen d’aprovació inicial del Pressupost municipal 2020 amb 13 vots a favor dels partits de l’equip de govern, ERC, PSC i CUP,  9 abstencions de Junts per Sant Cugat i 3 vots en contra de Ciutadans. Amb aquesta votació, els nous comptes de l’Ajuntament de Sant Cugat inicien el procés cap a l’aprovació definitiva.

Fotografia de l’Ajuntament de Sant Cugat durant el Ple extraordinari del Pressupost municipal 2020

En aquest ple l’alcaldessa Mireia Ingla ha presentat els principals números del nou pressupost, que pujaran a 149 milions d’euros.

La xifra global del pressupost per aquest any és de 149 milions d’euros, dels quals 136 milions d’euros corresponen al pressupost ordinari i 12 milions d’euros al pressupost d’inversions.

Respecte al pressupost anterior, globalment s’ha registrat un augment del 12,89%, ja que el 2019 va ser de 132 milions d’euros. Aquest augment ha sigut possible per la previsió de l’Ajuntament de comptar amb més ingressos aquest any 2020.

Pel que fa als recursos destinats a inversió, aquests creixeran un 22%, passant dels 10,2 milions d’euros del 2019 als 12,76 milions d’euros d’aquest any 2020.

Per la seva banda, el Tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, ha destacat que són els primers pressupostos del primer govern d’esquerres després de 32 anys de govern de la dreta i ha valorat el pressupost com “el millor pressupost que podíem presentar”.

Un pressupost que, segons el Tinent d’alcaldia, Pere Soler, s’aguanta en els següents pilars: Serveis socials, Promoció econòmica, comerç, habitatge i lluita contra el canvi climàtic.

Torn de l’oposició

En el torn de paraula dels partits polítics de l’oposició, el regidor de Ciutadans, Sergio Blázquez, ha defensat el vot contrari als pressupostos i ha assegurat que el pressupost 2020 és pre-COVID-19 i que té objectius “mal plantejats” i ha citat alguns exemples com les partides destinades a la Re-Volta, la Volta Ciclista catalana o als actes amb autoritats de La Haba.

Pel que fa a Junts per Sant Cugat, el seu regidor, Carles Brugarolas, ha defensat l’abstenció als nous comptes i ha criticat que s’hagi trigat molt a presentar el nou pressupost municipal i ha reprovat que en aquests comptes “s’hagi desfet la “gestió avançada” i la “competitivitat pública” de l’anterior Ajuntament.

Torn de rèpliques de l’equip de govern

En el torn de rèpliques de l’equip de govern, la Tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha defensat que el pressupost és “ambiciós” i ha afirmat que “està enfocat en les necessitats de les persones”.

La Tinenta d’alcaldia, Elena Vila, ha destacat les 90 inversions a la ciutat que contempla el nou pressupost i ha subratllat les 20 mesures implementades ja per l’equip de govern per fer front a la crisi de la COVID-19.

El Tinent d’alcaldia de Desenvolupament urbà, Francesc Duch,  ha defensat les partides de Promoció econòmica, Promusa i inversions, entre altres i ha acabat el seu torn de rèplica afirmant que aquests són uns pressupostos per “uns nous temps d’expansió” i per fer front la crisi del coronavirus.

El Tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, ha titllat a Ciutadans de ser un partit que sempre va “a la contra” perquè va néixer “a la contra” i ha respost a Junts Per Sant Cugat afirmant que han de ser “més realistes” amb les seves propostes per al nou pressupost.

Després d’un altre torn de rèpliques i contrarèpliques de l’equip de govern i l’oposició, el ple ha acabat amb l‘aprovació inicial del Pressupost municipal 2020.

Amb aquesta aprovació els nous comptes de l’Ajuntament de Sant Cugat inicien el camí cap a l’aprovació definitiva.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar