“El pluralisme…”

El pluralisme com a punt fort

model-opinio-jordi-corretja
“Hi ha molta gent catalana desencisada, que no tota, amb el moviment polític independentista i les raons que tenen no poden ser més contradictòries.

Primer que tot és positiu que hi hagi diferents partits que defensin l’emancipació nacional, cadascú des de la seva adscripció ideològica. Si tots els sectors de la societat estant representats millor i sempre i quan no hi hagi més d’un partit que representin el mateix espai ideològic. Aquí tenim representats el centre dreta, el centre esquerra, i l’esquerra anti-sistema que provoquen una transversalitat que ens fa més forts.

Un partit únic amb un sol discurs pot semblar molt potent però està abocat al fracàs, perquè en comptes de sumar es deixa pel camí gent que no se sent representada, i és que el pluralisme és un punt fort i fonamental de la democràcia no només en què hi hagi diversos partits sinó que també dins de cada partit hi ha d’haver debat i diverses opinions. Una altra cosa és que la diversitat no impedeix posar-se d’acord en moments transcendents com ha passat i com tornarà a passar no en tingueu cap dubte.

Finalment el moviment independentista català tenia molt clar des dels seus inicis fins ara que calia anar eixamplant la base, sense purismes ni integrismes, obert a la societat i ara ens trobem, també explicable pels fets viscuts, que un sector de l’independentisme rebutja pactes amb el PSC perquè va recolzar l’article 155. Si bé això va ser de l’aparell del PSOE, tampoc ha quedat sense resposta: no s’ha donat cap xec en blanc al Pedro Sánchez, i l’Iceta el van blocar el parlament i no va anar al senat. Una altra cosa és fer pactes municipals amb gent de base d’aquest partit que no necessàriament han d’estat d’acord amb la repressió de l’estat.

I permeteu-me que afegeixi que nacionalistes valencians i illencs estan governant les seves comunitats amb els socialistes després d’anys de fer-ho el PP que es caracteritzava pels seus atacs al català. Són dolents també els nacionalistes valencians i illencs? Jo crec que no, i també crec que no hem de ser impermeables als comuns i socialistes perquè són una part molt important del nostre país. Una altra cosa és la dreta espanyolista i cada cop més marginal a Catalunya que odia tot allò que és català, a aquests sí que cal fer el cordó sanitari, ja m’enteneu.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar