El primer curt de la santcugatenca Lena Castell Erill entre els tres finalistes del IV Festival de Cinema Jove u22

20/09/2022 – Carles Castell

“Les Tres Gràcies”, el primer curtmetratge de la santcugatenca Lena Castell Erill, ha quedat entre els tres finalistes del IV Festival de Cinema Jove u22, coordinat per Letto.studio i la Fundació Joan Miró. Lena Castell, guionista i directora del projecte, és una estudiant de quart curs de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra.

En aquesta quarta edició, el festival ha tingut lloc a la Fundació Miró del 14 al 19 de setembre. Durant aquests cinc dies, més de 1.900 persones han pogut veure la vintena de curts que formaven part de la selecció oficial d’entre els més de 60 presentats al festival. Els films seleccionats es poden veure a la plataforma Filmin fins el dia 2 d’octubre.

Conjuntament amb la selecció oficial, el festival ha comptat amb més de 15 sessions d’altres projeccions, col·loquis, tallers i concert de talent jove. Aquesta iniciativa porta també segell de casa nostra, ja que Letto.studio és un estudi d’emprenedoria cultural dirigit pels santcugatencs Marc Esquirol i Jordi Sanz, uns veritables apassionats del cinema.

“Les Tres Gràcies” és un curtmetratge que parla de les agressions sexuals que pateixen les dones en el dia a dia a través de la història de tres amigues que marxen uns dies a una casa a la muntanya. La Berta, la Martina i l’Andrea, interpretades per Ona Vives, Júlia Molero i Clàudia Codony, troben en l’aïllament la confiança suficient per compartir les seves experiències sexuals desagradables.

Arran de la temàtica del curtmetratge, el projecte va promoure una enquesta per aconseguir el màxim de noms de víctimes amb la intenció de fer visible que d’alguna manera o altre, moltes noies s’han sentit agredides. Més de 300 dones que han viscut agressions masclistes van aportar el seu nom real per acompanyar el de les protagonistes del curt.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar