El primer submarí científic que pot baixar a 2.300 metres de profunditat s’ha fabricat a Sant Cugat

(03/05/2022 – Redacció)  

L”Aurelia’, el submergible acrílic per a tres persones capaç de baixar a més profunditat del món, s’ha batejat al Port Fòrum de Barcelona. El submarí ha estat construït a Catalunya per Triton Submarines LLC per a RevOcean i l’assemblatge final va tenir lloc a les instal·lacions de l’empresa a Sant Cugat, situada a l’antiga Deplhi. El submarí ofereix als científics, investigadors i convidats la possibilitat d’observar l’oceà a profunditats de fins a 2.300 metres (7.500 peus). Té una gran esfera acrílica que proporciona una experiència immersiva per als ocupants, amb vistes sense obstacles de gairebé 360 graus. El submarí també està equipat amb sensors científics complets, eines, càmeres i equips de mostreig.

S’ha batejat al Port Fòrum de Barcelona Foto: Cedida

El vehicle té capacitat per a tres persones, un pilot i dos membres més de la tripulació.

Foto: Cedida

El submergible passarà per extenses proves de mar al voltant de les Illes Balears durant les setmanes vinents. Amb aquestes es provarà la seva capacitat, rendiment i equips científics. La prova de mar és l’última fase de la construcció. Hi participaran representants de Triton, funcionaris governamentals i de certificació, i representants del propietari. Això conduirà a la certificació de l”Aurelia’ per a la seva posada en marxa.

Foto: Cedida

REV Ocean disposa d’un altre vehicle d’aigües profundes, el ROV Aurora. Aquest va entrar en servei l’octubre del 2021 i es va submergir amb èxit a Malloy Deep i Gakkel Ridge, a l’Oceà Àrtic.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger