El PSC de Sant Cugat cedeix part del llegat de Maria Dolors Renau a la Fundació Rafael Campalans

31/07/2021 – Redacció /

L’agrupació local del PSC ha fet una donació a la fundació Rafael Campalans de l’obra de qui va ser presidenta de la Internacional Socialista de Dones i diputada al Congrés, la santcugatenca Maria Dolors Renau i Manén. Renau també va ser militant activa de l’agrupació socialista santcugatenca.

Maria Dolors Renau va morir l’agost del 2019 i el seu llegat en forma de llibres, dietaris i reconeixements el va cedir la família al PSC de Sant Cugat per poder-lo compartir. Des de l’agrupació local expliquen que per ells el millor homenatge que han pogut fer és recopilar totes les seves obres i donar-les a la fundació del partit, la Rafael Campalans.

Pere Soler amb el llegat de Maria Dolors Renau

Des de Sant Cugat estem molt orgullosos de tota la feina que va fer i el llegat que ens va deixar i aquesta acció és un homenatge més a la figura de la Maria Dolors. Cal destacar que ens va acompanyar en la llista socialista de les dues últimes eleccions municipals“, ha afirmat el primer secretari del PSC Sant Cugat, Pere Soler.

Maria Dolors Renau i Manén, psicòloga, pedagoga, política, escriptora i activista social, va néixer a Barcelona el 1936 i va viure al barri del Centre-Estació de Sant Cugat. Va ser membre del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). En el 1982 va ser elegida Diputada al Congrés (1982-1986 i 1989-1993). Entre els anys 1986 i 1988 fou Directora General de Protecció Jurídica del Menor (1986-1988), dins el Ministeri de Justícia. També va ser diputada al Parlament Europeu. A l´octubre de 1999 va ser elegida presidenta de la Internacional Socialista de les Dones, responsabilitat que va ocupar fins a l’any 2003.

MariaDolorsRenau2019
Imatge d’arxiu de Maria Dolors Renau

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger