El PSC nega que dèficit sigui fruit d’una mala planificació del govern tripartit

(27/09/2023 – Redacció)

Arrel de les dades fetes públiques per l’equip de govern, on exposaven que el dèficit de 25 milions d’euros de l’Ajuntament s’havia produit durant la gestió de l’anterior govern tripartit, el PSC ha emès un comunicat on nega que aquest dèficit sigui fruit d’una mala planificació. Aquest grup municipal, que va governar amb ERC i la CUP durant l’anterior legislatura, considera que “aquesta situació ja va ser explicada al final de mandat i que ja estava previst treballar en un Pla Econòmic Financer”.

Cedida: PSC

Els socialistes consideren que la situació actual és fruit de quatre motius principals:
1. La davallada d’ingressos provocada per la reforma de l’impost de les plusvàlues (que suposaven un 15% dels ingressos) i les posteriors reclamacions de devolució. 
2. L’increment del cost de la massa salarial de tot el personal de l’Ajuntament (pujada de salaris aprovada pel govern de l’estat i els sindicats). 
3. L’actualització de preus dels contractes de serveis que la gestió dels governs de Convergència tenia caducats feia anys i que el nou govern tripartit va haver d’endreçar a l’inici de la legislatura, com els contractes de neteja d’edificis, subministraments d’energia , climatització, parcs i jardins, entre d’altres, que han estat regularitzats durant el mandat del 2019 al 2023. 
4. La inflació i pujada de preus generalitzada que pateixen tant les administracions com les famílies derivades de la crisi per la guerra d’Ucraïna.

Elena Vila, portaveu del Grup Municipal del PSC de Sant Cugat i cap de l’oposició, apunta que: “Ara amb els números resultants, el nou govern té l’oportunitat de donar exemple revertint la pujada de sous dels regidors i la despesa en personal eventual.” Recordem que una de les primeres decisions del nou equip de govern format per Junts per Sant Cugat i ERC va ser apujar-se els sous, concretament el conjunt de retribucions de l’equip de govern va pujar un 17%.

Els socialistes també argumenten que el seu govern va fer “un sobreesforç per regularitzar l’escenari caòtic que es va trobar” i que van “aconseguir fer front a una pandèmia, impulsant un Pla de Reactivació Econòmica amb 86 mesures per pal·liar els efectes de la COVID-19, consensuat amb els agents econòmics de la ciutat”.

Per tant, no estem d’acord que, tal com ha apuntat Junts, aquest dèficit sigui fruit d’una mala planificació i troben “incomprensibles les declaracions en la mateixa línia de la CUP, ja que totes les decisions han estat preses en un context global difícil i de manera consensuada pels tres grups que formaven el govern”. La CUP ha afirmat en un recent comunicat que “la tasca feta aleshores des de l’àmbit d’economia va estar lluny de ser la desitjable, mancant planificació com ja van indicar a finals del mandat passat.”

Junts per Sant Cugat va fer públic que l’Ajuntament tancarà l’exercici de 2023 amb més de 25 milions de dèficit en una roda de premsa a càrrec del tinent d’alcalde d’Economia, Carles Brugarolas, on no van ser presents ni l’alcalde, ni el portaveu del grup d’ERC, partit que va governar el passat mandat amb CUP i PSC i que ara ho fa amb Junts per Sant Cugat. En aquest sentit, els socialistes comparteixen “la preocupació de l’actual govern, en aquest cas, mostrada per Junts en la roda de premsa en absència del seu soci i ens posem a la seva disposició per treballar plegats amb responsabilitat”. També, demanen que el govern els facin arribar el detall de les dades econòmiques presentades, atès que l’oposició no disposa d’aquesta informació.

Elena Vila també ha remarcat que “Vetllarem perquè les “decisions valentes” a les que fa referència el Sr. Brugarolas no siguin un pretext per descapitalitzar el patrimoni i actius principals d’una ciutat emprenedora com Sant Cugat i perquè l’Ajuntament prioritzi les polítiques per no deixar a ningú enrere, sobretot les relatives al desenvolupament econòmic, a l’habitatge assequible i als drets socials.”

També afirma que “El PSC és un partit responsable, oferim des d’ara mateix diàleg i estenem la mà al govern per ajudar, prendre decisions i consensuar les mesures perquè els santcugatencs no es vegin afectats per les conseqüències d’aquesta situació”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar