El Rèquiem de Fauré de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat obre la temporada de concerts al Teatre-Auditori

(31/10/2022 –  Redacció)  

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha estrenat la temporada de concerts al Teatre-Auditori amb el Rèquiem de Fauré, dirigit pel Jordi Piccorelli. Una actuació amb la que es recupera la tradició europea d’interpretar un Rèquiem en dates pròximes a Tots Sants. Es tracta d’un concert especial, estructurat en dues parts, que va començar amb la Serenata de Johannes Brahms (1833-1897), una obra amb un paper destacat de les violes i els violoncels.

“Aquesta serenata és un bon exemple del que és capaç Brahms, que aconsegueix fer créixer una composició d’una “cèl·lula” fins a una obra de grans magnituds, cosa que saben fer només els genis musicals. És un bon preludi del que seran les seves grans simfonies”, diu Piccorelli.

A la segona part del concert, el públic va gaudir del Rèquiem en Re menor op. 48 de Gabriel Fauré (1845-1924) amb l’acompanyament del Cor Bruckner de Barcelona, del baríton Josep-Ramon Olivé i la soprano Anaïs Oliveres, que va substituir a Júlia Sesé per una afectació a la veu.

“El Rèquiem de Fauré és una obra hipnòtica d’una bellesa extraordinària”, diu Piccorelli, i revela que l’ha acompanyat des de ben jove: “Va ser el primer Rèquiem que vaig dirigir, molt abans dels altres famosos, com el de Mozart o el de Brahms. Feia pocs mesos que havia mort el meu avi, i em va proporcionar la pau interior que necessitava per acceptar la seva mort, que era el mateix que acceptar la meva pròpia vida. Ara, bastants anys més tard, afronto aquesta preciosa partitura després de moltes altres experiències vitals de la mateixa índole, especialment la mort dels meus pares”.

Una gran arrencada de la Simfònica al Teatre-Auditori de Sant Cugat amb un concert que es va tornar a tocar diumenge 30 al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt. La propera cita amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat serà el proper divendres 18 de novembre amb el concert “Quadres d’una exposició”. Serà el primer concert que Salvador Brotons dirigirà com a nou director titular de l’orquestra santcugatenca.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar