El ritme de contagis a Sant Cugat és estable i el virus ja no creix exponencialment

22/05/2020 – REDACCIÓ  /

El diari ‘El País’ ha publicat un mapa del risc de rebrot als municipis i províncies de l’estat espanyol. Pel que fa a Sant Cugat el ritme de contagis és estable, el virus està controlat però encara la ciutat no ha tornat a la seva activitat habitual. En el mapa està de color taronja, i per tant amb una situació regular i intermèdia, igual que tots els municipis de la província de Barcelona. En el cas dels municipis o províncies que estan en vermell, significa que continua havent-hi contagis malgrat el confinament mentre que les que estan en verd són que han tornat a l’activitat sense que creixi el virus.

A més, Sant Cugat i tota la província de Barcelona té de número reproductiu (R), és a dir, l’estimació del nombre de persones al qual contagia cada infectat, un 0,9 i per tant el virus no està creixent. Per evitar que el virus creixi exponencialment aquesta xifra ha de ser menor d’1. En absència de mesures per evitar el contagi, aquesta xifra ronda el 3, i per tant una situació molt similar a la del març.

Mapa publicat per ‘El País’ sobre la situació del coronavirus

Pel que fa al nombre de casos positius en les últimes dues setmanes, per cada 100.000 habitants de la regió, la província de Barcelona té 40,5 i per tant és alt. El diari també ha analitzat l’activitat i la mobilitat. Aquesta és a Sant Cugat i la província de Barcelona mitja, amb un 42% d’activitat.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar