El santcugatenc Daniel Romaní obté el premi de periodisme Carles Rahola de Cadaqués

(22/4/2024 – Redacció)

L’article «Els oficis del mar, patrimoni marítim del cementiri de Cadaqués», del periodista santcugatenc Daniel Romaní ha obtingut el premi «Cadaqués a Carles Rahola» del 2024, corresponent a la 41 edició d’aquest sòlid guardó. Es tracta d’un article publicat al diari ARA l’estiu del 2023 dins la sèrie de patrimoni marítim, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Fotografia del lliurament dels premis (cedida)

L’acte de lliurament, que va tenir lloc ahir, dissabte, 20 d’abril, va ser presidit per l’alcaldessa de Cadaqués, Pia Serinyana. El guardó consisteix en una dotació de 1.000 euros i una obra de l’artista Josep Moscardó.

Daniel Romaní ha publicat al diari ARA cada any, des del 2016, una sèrie dedicada al patrimoni cultural: Monuments de Catalunya, Tresors de Catalunya (peces singulars del patrimoni cultural i artístic), patrimoni industrial, Castells de Catalunya, Cases amb història (cases on van néixer, viure o treballar catalans que han destacat en àmbits com la política, la cultura, la ciència), Col·leccions visitables, Escenaris de pel·lícula i Patrimoni marítim. Els reportatges han estat recollits posteriorment en un llibre, a Viena Edicions, el darrer dels quals, «Catalunya, plató de cinema», és novetat d’aquest Sant Jordi.

Els textos d’aquests llibres han rebut cinc guardons: en dues ocasions el Premi Turístic Internacional Pica d’Estats, el Premi Bonaplata, el de de comunicació turística del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i el Premi Carles Rahola de Cadaqués.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar