El santcugatenc Eric Mateu, millor nota compartida de les PAU amb un 9,9

Eric Mateu és un dels dos alumnes de Batxillerat que ha tret la millor nota de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), un 9,9. Estudiant de l’INS Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès, atén una munió de mitjans de comunicació des de casa seva, a Sant Cugat. Sempre havia volgut estudiar el doble grau de Matemàtiques i Física, si bé temia no obtenir una nota prou alta per accedir-hi. Ara celebra tenir la plaça assegurada per formar-se com a investigador. “Vull fer recerca en astrofísica o astrobiologia per analitzar la possibilitat que existeixi vida fora de la Terra”, explica. Assegura que haver aconseguit un 9,9 de mitjana ha estat “un cop de sort i una recompensa a tot l’esforç dels últims anys”.

Amb les vacances d’estiu tot just iniciades, l’Eric espera ara la data per matricular-se a la UAB, amb la intenció d’obtenir el doble títol de Matemàtiques i Física en cinc anys. Quan acabi la carrera, la seva intenció és estudiar un màster a la Universitat de la Laguna, a Tenerife, “on tenen un dels millors observatoris de parla hispana”. El següent pas que la planifica és fer un doctorat, el qual li agradaria desplegar a l’estranger, si bé no es marca encara un destí concret.

El que sí que té clar és que la seva prioritat és formar-se com a investigador en astrofísica o astrobiologia. Explica que sempre s’ha sentit fascinat pèl món de les ciències, “sobretot la física, que és la manera més elegant d’explicar-ho tot”. Tot i que diu que vol fer aquests estudis per gust propi, també espera poder contribuir al desenvolupament de nous recursos que ajudin a entendre l’origen de la vida “per acabar desenvolupant vida artificial”. “Per exemple, això pot servir per crear virus que ajudin a la cura de malalties”, vaticina.

De repetidor a 2n de primària a un 13,752 per entrar a la universitat
“Molt esforç i molta constància” han estat la recepta de l’Eric els últims dos cursos. Mirant enrere, recorda que a la primària va haver de repetir segon curs, ja que va canviar d’escola fruit de la mala maror que tenia amb els companys. “No sé si allò era assetjament, però tenia bastants problemes i sortia molt nerviós cada dia, així que els meus pares van canviar-me a un altre centre”, relata. Explica que, tot i repetir curs per recuperar l’aprenentatge perdut, la resta de la primària va ser un alumne “normal, amb algun notable però sense destacar especialment”.

“Va ser a l’ESO quan ho vaig trobar tot més fàcil, potser perquè les preguntes me les formulaven d’una forma més entenedora”, afegeix. I és que durant la secundària l’Eric va començar a treure excel·lents “sense un esforç gaire gran”. A partir d’aquí, va entrar a Batxillerat amb la intenció d’aconseguir la millor nota possible per entrar al doble grau de Física i Matemàtiques, “o, si no, a la carrera de Física, que semblava més assequible”. Finalment, ha tret un 9,9 a les PAU. Sumat a la mitjana de Batxillerat, té un 13,752 sobre 14 de nota d’accés a la universitat i això li deixa les portes obertes a qualsevol grau.

Diu que esperava superar la selectivitat amb un 9,25 o un 9,5 com a màxim. “Jo sempre he estat de treure un 9 de mitjana i algun 10”, relata, tot assegurant que haver arribat al 9,9 l’ha deixat descol·locat. Una sorpresa que ha mostrat reiteradament aquest dijous amb totes les trucades que ha rebut d’amics, familiars i mitjans de comunicació. De totes les assignatures de selectivitat, ha tret un 10 a tots els examens excepte a català i matemàtiques científiques, on la nota ha estat 9,5. “Història és on menys m’esperava un 10, perquè és una assignatura que sempre m’ha costat molt”, explica, mentre apunta que potser ha topat amb un corrector predisposat a puntuar-lo alt.

Creu que un dels secrets “molt clau” per haver assolit aquest resultat ha estat ser constant amb la metodologia d’estudi. En el seu cas, diàriament -inclòs a l’estiu- ha tingut el costum d’estudiar durant franges d’una hora i fer descansos de vint minuts, que preferentment ha dedicat a fer esport o tocar la bateria. “Hi ha genis que sense treballar aconsegueixen grans resultats, però no és el meu cas. Jo tinc facilitat, però m’hi he esforçat”, ressalta.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar