El Sindicat de Llogateres abandona la Taula Local de l’habitatge per discrepàncies amb el seu funcionament

03/04/2019 – REDACCIÓ /

Mariona Soria, membre del Sindicat de Llogateres, ha vingut a TV Sant Cugat per exposar els motius que van portar als membres del Sindicat de Llogateres a aixecar-se de la taula el passat dilluns 1 d’abril.

sindicat-llogateres-taula-local-habitatge
Mariona Soria, del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat

Segons Soria, els membres del sindicat de Llogateres es van aixecar de la Taula Local de l’habitatge perquè “no estaven contentes amb el seu funcionament”. Van decidir abandonar de la taula perquè van detectar “desidia” i “desinterés” i perquè la voluntat del sindicat sempre ha sigut “no participar en cap taula que dilatés el conflicte”.

Mariona Soria ha lamentat que en aquesta sessió només hi havia un punt a l’ordre del dia i aquest era molt difús: “Exploració de nous models d’habitatge”. Amb aquest punt, no van veure cap intenció de respondre a les demandes del sindicat.

Fa cinc mesos que ha estat creada la Taula Local de l’Habitatge i en les tres sessions que s’han celebrat consideren que no hi ha hagut cap voluntat de solucionar cap problema que afecti als llogueters de Sant Cugat.

El Sindicat de Llogueteres de Sant Cugat va fer arribar a l’equip de govern tres propostes i les tres s’han desatès. Són aquestes:

  1. Crear una oficina d’atenció al llogueter en un lloc cèntric de la ciutat per atendre en profunditat a tots els llogaters i a les persones amb risc de desnonament que s’hi adrecin .
  2. Difondre el Manual de recomanacions del Sindicat de Llogateres on s’hi exposen consells d’interès per a qualsevol persona que vulgui llogar un habitatge.
  3. Habilitar una persona de contacte de l’equip de govern per rebre informació directa dels casos de desnonaments atesos i de les atencions als llogaters que ha fet l’ajuntament.

Des del mes d’octubre el Sindicat de Llogateres ha atès una desena de casos de desnonaments, dels quals alguns s’han pogut evitar. Però, des del Sindicat es creu que n’hi ha més i es lamenta que no es facin públiques les xifres de desnonaments a la ciutat.

Per seguir defensant els llogaters de Sant Cugat, el proper dissabte 6 d’abril el Sindicat participarà a la manifestació de Barcelona “Punxem la bombolla” en contra dels actuals preus dels lloguers.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar