Sant Cugat participarà la 7a edició de Dansa Metropolitana

(16/2/2024 – Redacció)

La setena edició de Dansa Metropolitana desplegarà 270 propostes en més d’un centenar d’espais de dotze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre ells Sant Cugat. El festival es durà a terme durant tot el mes de març i enguany posarà l’accent en la dansa urbana, que exercirà de fil conductor de tot el certamen. La programació inclou 109 espectacles, 28 pel·lícules, 30 activitats paral·leles i 46 d’educatives. Pel que fa als noms destacats, s’han programat artistes i companyies internacionals com Rachid Ouramdane, Olivier Duboi, Sidney Dance Company o Sankofa Danzafro, entre d’altres. També hi haurà una important presència d’artistes catalans i estatals, amb vuit noves peces.

De l’1 al 24 de març el certamen portarà la dansa a teatres, museus, centres cívics, carrers, places i espais públics singulars de tota la província. Dins d’aquesta amplia programació, a Sant Cugat del 9 al 17 de març s’han programat un total de 8 activitats, tant al carrer com al Teatre-Auditori Sant Cugat, on podreu veure l’espectacle IT Dansa de la Jove Companyia de l’Institut del Teatre el dissabte 9 de març a les 18:00h al Teatre-Auditori.

Els mateix dissabte 9 de març, al migdia, a l’entorn del Monestir, s’ofereix una coreografia de dansa contemporània-urbana de Marco da Silva Ferreira, onreuneix el talent de dos joves ballarins formats en danses urbanes (hip-hop, dancehall, house dance) a “Fantasie Minor”. La seguirà l’actuació de Panda Waack a la plaça de l’Om, que presentarà el seu solo “Beautiful Chaos”, on l’artista fusiona el flamenc amb l’estil urbà waacking.

També destaca la participació dels santcugatencs Brodas Bros, que el 10 de març, oferiran el seu espectacle “Silders” a la pl. Victòria dels Àngels. Es tracta d’un muntatge itinerant, obert a tota la ciutadania, on els ballarins, sobre patinets elèctrics, faran moviments fluids i acrobàcies espectaculars, inspirats en els moviments hipnòtics dels estols d’ocells en vol o en els bancs de peixos.

El diumenge 17 de març a la tarda, el Teatre-Auditori acollirà el plat fort d’aquesta edició del festival Dansa Metropolitana amb l’estrena a l’estat espanyol de l’espectacle internacional “Zéphyr”, del reconegut coreògraf Mourad Merzouki. Un muntatge que proposa una travessa per diferents paisatges, alguns onírics i d’altres que evoquen la lluita dels ballarins amb els elements.

Aquestes són totes les activitats que acollirà Sant Cugat en el marc del festival:

Dissabte, 9 de març
12.00 h
Dansa Metropolitana: Marco da Silva Ferreira- Collection tout-terrain du CCN de Caen en Normandie – “Fantasie Minor”
Jardins del Monestir- Espai dels Castanyers
Activitat gratuïta

 La coreografia de dansa contemporània-urbana de Marco da Silva Ferreira reuneix el talent de dos joves ballarins formats en danses urbanes (hip-hop, dancehall, house dance) a “Fantasie Minor”. La coreografia, que transcorre en un espai limitat és, de fet, una mena de ritus de pas, una idea que ja ens suggereix la mateixa composició, basada en una Fantasia en fa menor, que va ser la darrera peça composada per Schubert abans de morir.

Dissabte, 9 de març
12.30 h
Dansa Metropolitana: Panda Waack (劉倩兒)- “Beautiful Chaos”
Plaça de l’Om
Activitat gratuïta

La seguirà l’actuació de Panda Waack a la plaça de l’Om, que presentarà el seu solo “Beautiful Chaos”, on l’artista fusiona el flamenc amb l’estil urbà waacking.

Dissabte, 9 de març
18 h
Dansa Metropolitana: IT Dansa- “Twenty Thousand Waves”/ “Lo que no se ve” / “Minus 16”
Teatre-Auditori Sant Cugat 
Preu: 15 €/ 13€ a partir de 4 entrades
Venda d’entrades a tasantcugat.cat

Al vespre, el Teatre-Auditori acollirà l’actuació d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, amb tres peces diferents “Twenty Eight Thousand Waves”, “Lo que no se ve” i la magnífica “Minus 16”, tres espectacles amb un llenguatge actual i especialment atractius per a tot tipus de públics. 

Dansa Metropolitana Sant Cugat continua diumenge 10 de març a la plaça Victòria dels Àngels també amb un programa doble dedicat íntegrament a les danses urbanes:

Dissabte, 10 de març
12 h
Dansa Metropolitana: Escola Sant Cugat- “Artèries” + Brodas Bros “Silders”
Plaça Victòria dels Àngels
Activitat gratuïta
Organitza: Ajuntament

L’Escola Sant Cugat presentarà “Artèries” un projecte que se centra en la transmissió del moviment vinculat a les danses urbanes per acabar construint un diàleg basat en els estils personals de tots els ballarins participants. Seguidament, Brodas Bros oferirà l’espectacle itinerant “Sliders” on els ballarins, sobre patinets elèctrics, faran moviments fluids i acrobàcies espectaculars, inspirats en els moviments hipnòtics dels estols d’ocells en vol o en els bancs de peixos.

Diumenge, 17 de març
19.00 h
Dansa Metropolitana: Käfig- “Zéphyr”
Teatre-Auditori Sant Cugat
Preu: 32 €
Venda d’entrades a tasantcugat.cat
Organitza: Ajuntament

El diumenge 17 de març a la tarda, el Teatre-Auditori acollirà el plat fort de la present edició de Dansa Metropolitana:  l’estrena a l’estat espanyol de l’espectacle internacional “Zéphyr”, del reconegut coreògraf Mourad Merzouki, amb la prestigiosa companyia francesa Käfig. “Zéphyr” és un cos a cos amb el vent. Una impactant creació que s’emporta els espectadors a fer una travessa que mostra infinitat de paisatges, alguns onírics i d’altres més seriosos, quan els ballarins lluiten amb els elements. Prèviament a l’espectacle, la companyia oferirà un assaig obert en el qual el públic podrà conèixer de primera mà com es preparen els ballarins per afrontar un espectacle.

16.30 h Dansa Metropolitana: Assaig obert “Zéphyr”, de Käfig
(Activitat gratuïta. Entrada amb invitació a tasantcugat.cat)

 A banda de la programació oberta al públic, dissabte 16 de març, el vessant formatiu de la Dansa Metropolitana oferirà a les 17 h una classe magistral de dansa a càrrec de la companyia Käfig, al vestíbul del Teatre-Auditori per a 40 alumnes de dansa de les diferents escoles de Sant Cugat.

Trobareu tota la informació a santcugat.cat/dansametropolitana


Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar