El tomàquet Mandó de Collserola celebra una gran festa per donar-se a conèixer

(12/09/2022 – Redacció)  

Aquest és un tomàquet Mandó, una varietat que es cultivava tradicionalment al parc de Collserola i que es va perdre quan a mitjans del segle XX el pagès que el conreava va emigrar a França. Mig segle després, van aconseguir rescatar el seu conreu.

Per promocionar aquest producte, Sant Cugat ha acollit la primera Festa del tomàquet Mandó de Collserola, que des de fa uns anys es comercialitza als municipis de l’entorn del parc. La seva producció ha crescut amb el temps, i actualment se’n cullen unes deu tones entre els mesos de juliol i setembre gràcies a l’esforç d’una quincena de productors, entre ells els de la Masia de Can Domènech.

Aquesta primera Festa del tomàquet Mandó que es va dur a terme a la plaça de Barcelona da ser un èxit de públic i els tomàquets es van exhaurir abans de la una del migdia. Al llarg del dia es van dur a terme diverses activitats per impulsar aquesta varietat pròpia del parc, així com la marca “Producte de Collserola” que engloba altres productes com la Mel Vida produïda també al Parc i també presents a la fira.

A Sant Cugat podeu comprar els tomàquets Mandó a la finca de Can Domènec, a la cooperativa L’ortiga  de Can Montmany i a la La Rural de Collserola.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger