Els ensenyaments postobligatoris incrementen l’oferta amb 5 nous grups a FP i 1 a PFI per al curs vinent

(08/04/2022 – Redacció)  

El procés de preinscripció per al curs 2022-23 als ensenyaments no obligatoris (Batxillerat, FP i PFI) començarà properament amb novetats a Sant Cugat. En concret, l’institut FP Sant Cugat incorporarà 5 nous grups:

  • Grau Mitjà FP

–          Cures auxiliars Grau Mitjà FP: comencen 2 nous grups (1 al matí i 1 a la tarda)

–          Cuina i Gastronomia: passa d’1 a 2 grups

  • Grau Superior FP

–          Promoció i igualtat de gènere: comença 1 nou grup

–          Direcció de cuina: es dona continuïtat al nou grup que va començar l’any passat (2n any)

En canvi, s’elimina 1 dels 2 grups que hi havia al Grau Mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència. Pel que fa al programa de Formació i Inserció – Pla Transició al Treball (PFI), incorporà un nou grup de Cuina que s’oferirà a la tarda.  Aquestes són les principals novetats per al curs vinent ja que la resta d’ensenyaments –Batxillerat i Escola d’Art i Disseny- mantenen la seva oferta. 

Institut Arnau Cadell

Calendari de preinscripcions ensenyaments postobligatoris

  • Batxillerat: 20 al 26 d’abril
  • Cicles formació professional grau mitjà: alumnat amb continuïtat d’escolarització (en general, que cursa 4t d’ESO en l’actualitat): 20 al 26 d’abril. Resta d’alumnat: 17 al 23 de maig
  • Cicles formatius arts plàstiques i disseny grau mitjà: 17 al 23 de maig
  • Cicles formació professional i d’arts plàstiques i disseny grau superior: 25 al 31 de maig
  • Programa Formació i Inserció – Pla Transició al Treball: 2 al 13 de maig

Tota la informació es pot consultar a https://www.santcugat.cat/web/preinscripcio-2022-2023 i https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/.

Èxit de la nova zonificació escolar

D’altra banda, l’Ajuntament valora positivament els resultats de les preinscripcions de primària i ESO, que enguany han estrenat una nova zonificació escolar (amb 5 zones) i una nova adscripció als instituts.

Les dades indiquen que el conjunt de l’oferta d’educació primària (tant pública com concertada) absorbeix tota la demanda que hi ha a Sant Cugat. Pel que fa a la zonificació, en tres de les cinc zones l’oferta pública ha estat superior a la demanda. Només en dues zones hi ha hagut una mica més de demanda que oferta en centres públics, tot i que ha estat amb percentatges molt reduïts: a la zona 1 hi ha hagut 91 sol·licituds per a 88 places públiques i a la zona 3 133 sol·licituds per 132 places. 

Mapa de les actuals zones escolars

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar