“Els escacs a Sant Cugat…”

Els escacs a Sant Cugat, en auge

model-opinio-jordi-corretja
Una altra vegada, ho hem tornat a aconseguir, el primer equip del Club d’Escacs Sant Cugat ha ascendit a la màxima divisió catalana, la divisió d’honor on juguen els 16 millors clubs de Catalunya. Fa tres anys va pujar per primera vegada en la seva història a divisió d’honor, a la següent va baixar i només dues temporades després hem tornat a aconseguir aquesta fita històrica.

L’èxit és d’ara, però les bases per aconseguir-ho van començar fa poc més d’una dècada, utilitzant pocs recursos però de forma intel·ligent. Efectivament, després de la fusió dels dos clubs d’escacs que hi havia a Sant es va fer un primer equip potent que jugava en un dels grups a la categoria de Preferent (a 3 divisions de la màxima categoria catalana).

El club tenia un petit excedent i el va utilitzar per contractar un mestre internacional que jugava com a tauler primer a la lliga catalana, finançat també amb les classes que feia a jugadors del club. Paral·lelament s’institucionalitzava el foment dels escacs base fent classes a joves jugadors/res de menys de 12 anys.

Els petits fitxatges que feia sempre el Sant Cugat cada temporada va atreure jugadors forts de Sant Cugat que jugaven a altres clubs. Aviat va pujar a Segona divisió i després a Primera divisió. El prestigi que anava adquirint el club va fer que tornés al club cantera que havia decidit jugar a altres clubs.

L’esforç continuat i la combinació de fitxatges, retorn de cantera i veterans de la ciutat ha posat en primera línia dels escacs catalans Sant Cugat. I el futur? En Cesc Carceller ha agafat el relleu de la formació en els escacs a nens i nenes i els seus encerts i dedicació està fent que s’estigui bastint que hi haurà continuïtat en els èxits escaquístics.

Ara només faltaria que el club tingués un local propi, no un espai cedit temporalment en unes hores, això faria sens dubte un ambient escaquer que permetria fer més activitats i socialitzar el joc a socis i simpatitzants i com no, trobar un sponsor que assegurés el finançament per mantenir-se a divisió d’honor.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar