Els infants i joves de Sant Cugat decidiran com s’inverteixen 200.000 € del pressupost municipal

(25/01/2023 – Redacció )   

Per primera vegada els nens i joves santcugatencs de 10 a 18 anys podran decidir com s’inverteixen 200.000 € del pressupost municipal. Les votacions s’han obert aquesta setmana i es pot escollir entre 12 propostes que s’han seleccionat durant els darrers mesos a través dels òrgans de participació del Consell d’Infants i el Consell de Joves. Les propostes s’han distribuït en dues llistes i es seleccionaran dues de cadascuna, en total es duran a terme 4 de les 12 propostes.

Les propostes van des de la instal·lació de fonts d’aigua o lavabos públics a espais de joc, la creació d’espais per a fer esport a l’aire lliure o crec zones per poder seure en grup en places i parcs. Algunes de les més singulars són la de construir un laberint amb vegetació, un espai per fer parkour o un aparcament segur per a patinets.

Les votacions les podran fer els infants i joves de 10 a 18 anys que visquin o estudiïn a Sant Cugat fins al 13 de febrer. Es poden fer a través del portal de participació decidim.santcugat.cat o en paper, omplint la butlleta que rebran a casa i dipositant-la a les urnes que trobaran a les biblioteques i en diversos espais municipals.

La iniciativa forma part de la quarta edició dels Pressupostos Participatius, que per primera vegada, ha inclòs una partida específica per al jovent, a més dels diners que ja han pogut decidir cada un dels barris. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol potenciar la participació de la població més jove del municipi i convidar-los a decidir com volen que sigui la seva ciutat.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger