Els Mossos ensenyen a detectar els marcadors dels lladres en els pisos buits

04/09/2019 – REDACCIÓ /

Els Mossos volen ajudar als ciutadans a detectar els marcadors que els lladres col·loquen a les portes per detectar si el pis està buit. Actualment, afirmen que el seu ús ha augmentat i que hi ha diverses investigacions de robatoris a domicili en els quals els lladres han utilitzat aquest modus operandi.

Marcadors-lladres-pisos-buits

Exemple dels marcadors que utilitzen els lladres per posar a les portes del pisos buits. Fotografia dels Mossos d’Esquadra.

Segons han explicat els Mossos, els lladres, per assegurar-se que no hi ha ningú al pis, posen petits trossos de plàstic transparent, trossos petits de paper o bé fils prims de silicona o pegament dissimulats entre el marc i la porta. Tornen un temps després i si el marcador continua al seu lloc, saben que el propietari no hi és i que poden entrar sense risc.

Si es localitza un marcador a la porta de casa s’ha de fer el següent:

  • Trucar al 112.
  • Treure el marcador.
  • Si vius en una escala de veïns, cal revisar les altres portes i treure tots els marcadors.
  • Estar alerta per si es detecten persones sospitoses o alienes al veïnatge o a l’edifici i, en cas de detectar-se, trucar immediatament al 112.

El propòsit és explicar què són i facilitar la seva detecció a les portes dels pisos amb l’objectiu de prevenir els robatoris, ja que aquest fet delictiu genera molta inseguretat entre els ciutadans.

El cos de Mossos d’Esquadra manté la prioritat de reduir els robatoris amb força a domicili arreu del territori. Aquest treball intensiu i la col·laboració ciutadana està donant resultats i es manté una tendència a la baixa en aquests tipus delictius que tant afecten a l’esfera privada de les persones.

Les dades comparatives entre el primer semestre d’enguany i el de l’any passat mostren un descens generalitzat a la Regió Metropolitana Nord de gairebé el 3% i de gairebé un 5% a tota Catalunya. Aquesta problemàtica s’ha treballat des de les unitats especialitzades i les de seguretat ciutadana, coordinadament amb les policies locals i també des de la prevenció.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar