Els nivells diaris de diòxid de nitrogen al Vallès Occidental s’han reduït un 57% durant el confinament

22/05/2020 – REDACCIÓ  /

L’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha publicat un informe sobre l’impacte del coronavirus en la mobilitat durant l’estat d’alarma i la seva repercussió en la millora de la qualitat de l’aire. Les dades indiquen una reducció a totes les estacions dels nivells de NO2 des del 16 de març fins al 26 d’abril.

caos-rotonda-hipodrom
Rotonda de l’Hipòdrom abans del confinament


La caiguda dràstica de la mobilitat durant la primera fase del confinament ha portat a una reducció generalitzada del trànsit, principal font d’emissió de contaminants a l’atmosfera. Els nivells diaris de diòxid de nitrogen al Vallès Occidental s’han reduït de mitjana a més de la meitat, en un 57%, entre el 14 de març i el 26 d’abril. Les dades de mobilitat analitzades també apunten que durant la primera fase de confinament, fins al 26 d’abril, entre el 85 i el 95% de la població va romandre a la seva àrea de residència.

Font: Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental 

Canvis en la mobilitat

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha elaborat un estudi de la mobilitat durant l’estat de l’alarma a partir de l’anàlisi de les dades de posició de més del 80% dels mòbils presents a Espanya proporcionats per les tres principals operadores. L’INE estima el nombre de persones que surten de les seves llars durant l’horari laboral, així com les àrees de destinació dels desplaçaments, tot en relació amb els fluxos que es produeixen en un dia normal. Els resultats mostren que entre el 85% i el 95% de la població de la comarca va romandre en la seva àrea de residència durant la primera fase de confinament. És a dir, només va sortir de la seva àrea de residència entre el 5% i el 15% de la població. En un dia normal, aquesta proporció se situa al voltant del 45%.

https://infogram.com/impacte-covid-19-valles-occidental-complet-mobilitat-1hd12ykjje0w4km


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar