Els pensionistes reprenen les mobilitzacions després de sis mesos de pandèmia

06/10/2020 – Tina Forest Illas /

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat ha reprès les mobilitzacions dels dilluns després de sis mesos de pandèmia. Quaranta persones s’han reunit davant de l’Ajuntament per exposar una vegada més les seves reivindicacions, posant especial èmfasi en la defensa de la sanitat pública, universal i de qualitat, el Sistema Públic de Pensions i la construcció de la segona residència pública a Sant Cugat.

Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat concentrats davant de l’Ajuntament.

Aquesta última demanda, en clau local, és un projecte pel qual el col·lectiu ja ha aconseguit reunir 1.217 firmes. Des de la Plataforma han explicat que, en reunions amb l’Ajuntament, aquest s’ha compromès a avançar els diners per tirar endavant la construcció de les instal·lacions, una decisió que celebren. Amb aquest compromís tira endavant una de les seves principals reivindicacions.

També s’han fet altres demandes, com per exemple l’elaboració d’un Pla municipal per a l’envelliment i la dependència, el qual, segons ha explicat Josep Porta, membre del col·lectiu, s’haurien de constituir consorcis, empreses públiques i altres òrgans de gestió per poder-lo desenvolupar.

Després de sis mesos aturats, des de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat tenien moltes ganes de reprendre les trobades, unes trobades que ja havien començat a fer altres plataformes com la de Rubí, Sabadell o Barcelona, segons explica Josep Porta.

Durant l’acte s’ha fet un minut de silenci per recordar les persones que ens han deixat durant la pandèmia.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar