Els treballs de restauració de la Creu de Terme encara no han començat

(29/04/2022 – Redacció)  

Les restes de la Creu de Terme, que va ser víctima d’una bretolada a finals de juny de l’any passat, segueixen al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya però encara no ha començat el procés de restauració. Quasi un any més tard, i segons informat el centre que forma part de la Generalitat a Televisió Sant Cugat, l’inici dels treballs està pendent de diversos temes legals dels quals se n’encarrega i corresponen a l’Ajuntament.

El juny passat una persona va destrossar la Creu de Terme

Sobre aquest tema l’alcaldessa Mireia Ingla ha negat al programa ‘Línia Directa amb l’Alcaldessa’ que la seva restauració estigui aturada per qüestions de l’Ajuntament.

I és que en ser un Bé Cultural d’Interès Nacional els tràmits per iniciar el procés de restauració són més complexos i intervenen diferents administracions. Segons ha pogut saber Televisió Sant Cugat, és possible que s’hagi de fer un concurs públic per adjudicar la seva restauració. La Creu de Terme és propietat de l’Ajuntament i per aquest motiu el municipi i Generalitat han de treballar conjuntament en la seva restauració.

El juliol de l’any passat el consistori va assegurar que la Creu de Terme estaria restaurada aquest gener però actualment encara no s’ha fixat cap data per començar els treballs de restauració.
Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger