Els tres santcugatencs detinguts durant les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hásel s’enfronten a 2 anys de presó

(28/09/2023 – Redacció)

Tres santcugatencs van ser detinguts al 2021 en el context de les protestes que es van produir a Barcelona contra l’empresonament del raper Pablo Hásel. El proper 3 d’octubre s’enfrontaran a un judici en el que la Fiscalia els demana 2 anys de presó, 290 euros de multa i la prohibició d’apropar-se a menys de 200 metres de passeig de Gràcia. A una setmana d’aquest judici, el grup de suport “A l’atzar, nosaltres” ha volgut expressar el seu recolzament als imputats i han tornar a insistir en que les detencions dels santcugatencs van ser “desproporcionades, aleatòries i un exemple de càstig per a la resta del jovent mobilitzat i organitzat”.

Grup de suport “A l’atzar, nosaltres”: “Ara fa dos anys i mig, el 20 de febrer de 2021, quan tornaven cap a casa seva van ser detinguts per els Mossos d’Esquadra de forma violenta. Es van passar més de 40 hores a comissaria on van patir moltes irregularitats greus per part de Mossos. Els nostres companys van estar sotmesos a humiliacions, insults i maltractament psicològic.”

El grup “A l’atzar, nosaltres” es va crear per donar suport als encausats i posar sobre la taula l’arbitrarietat per la què es van detenir als tres santcugatencs. Asseguren que les detencions colen ser un exemple de càstig per a la resta del jovent mobilitzat i organitzat. “Sabem que la repressió és l’eina que tenen per atemorir-nos i silenciar-nos. El que ells no saben és que nosaltres tenim una eina encara més gran: l’estima. Ens estimem a la nostra gent, i estem disposades a donar-ho tot, a seguir defensant les causes més justes i a recuperar el que ens han pres. De les pors que tenim en fem organització i xarxes de solidaritat i suport mutu. I per això no ens rendim, sinó que seguim amb més i més força.”, afirmen al seu comunicat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar