Els vallesans Miquel Martí Pierre i Xavi Ribas finalitzen el Dakar 2023 en categoria de clàssics H2

(16/01/2023 – Redacció )  

Els vallesans Miquel Martí Pierre i Xavi Ribas han finalitzat el Dakar 2023 en categoria de clàssics H2. Es tracta de la primera participació de Miquel Martí en aquest ral·li i de la segona de Xavi Ribas, que l’any passat ho va fer com a copilot de camió i aquest any ho han fet junts al volant d’un Toyota Landcruiser 95 de l’any 1998, un model històric de finals dels anys 90 preparat pel Pedregá Team.

“Si bé que les expectatives eren d’assolir un top 10 de la general i un top 5 de la categoria, estem més que satisfets pel fet d’haver pogut finalitzar”, afirma Miquel Martí. “A la primera etapa vam patir problemes elèctrics que es van poder solventar pel nostre camió assistència després de dues hores tirats a les dunes, però ja ens va fer perdre llocs a la general per les dues hores de penalització. De seguida vam venir els problemes de refrigeració de motor que vam arrossegar fins a la penúltima etapa i ens obligaven, fins i tot, a fer vàries parades en mig de la cursa amb les derivades penalitzacions de temps. Conseqüència de tot això, el motor va començar a donar símptomes de fatiga i a part de consumir molt oli, vam notar una falta de potència (de la que d’inici ja tampoc anàvem gaire sobrats amb un motor de sèrie amb 125 cavalls amb un turbo diesel 3.0l)”.

Desprès d’aquests problemes i de punxades, l’ensurt més greu es va produir a la setena etapa, quan van patir un accident a 90 Km/H en una pista ràpida i el seu Toyota va bolcar.

“En aquell moment ja ens veiem fora de cursa. Afortunadament, vam poder posar el vehicle a lloc i vam comprovar que tot funcionava perfectament, i encara que amb els vidres trencats, de nit i amb 5 graus de temperatura exterior i plovent, vam completar els 500 km que ens quedaven per arribar al campament a Riyadh on la nostra assistència mecànica va treballar d’allò més dur i ens van deixar el cotxe a punt per poder finalitzar el Dakar”, afirma el pilot.

Tot i això van poder reparar el vehicle i es van poder reincorporar a la cursa i completar 14 etapes. Algunes d’elles molt dures i amb climatologia adversa. Una primera “aventura dakariana” de l’equip Pedrega que va aconseguir completar amb èxit aquest Dakar 2023 en la posició 54 de la general de 88 participants. Tot i això, l’equip Pedregá es mostra satisfet per haver aconseguit completar els 7.000 kms de recorregut que per tota aràbia saudita. 14 etapes de rally que han finalitzat aquest 15 de gener.

Els vallesans Miquel Martí i Xavi Ribas al final de la 13a etapa. Fotografia: Roman Reputtation Matters

Miquel Martí Pierre, pilot: “Estem més que satisfets d’haver pujat al podi final de Dammam i obtenir la preuada medalla de finishers”

La connexió santcugatenca
El pilot vallesà Miquel Martí Pierre és Director Expansió i Anàlisi d’Inversions i membre del consell d’administració de Moventia, amb seu a Sant Cugat. Sota la seva batuta recau l’expansió, tan nacional com internacional del grup. Miquel Martí Pierre és part de la quarta generació de la família Martí, en concret, és fill de Miquel Martí Escursell, actual president del grup.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar