Els vanos plegables pel ‘Paga-li, Joan 2020’ comencen arribar a les bústies dels santcugatencs

26/05/2020 – REDACCIÓ /

Després de la cancel·lació de la Festa Major arran de la crisi de la COVID-19, la comissió organitzadora del ball del “Paga-li, Joan” ha decidit celebrar-ho en format online com a acte de Sant Pere. Per aquest motiu han repartit entre els domicilis santcugatencs un vano plegable amb totes les instruccions. De moment aquest s’ha repartit en el centre de la ciutat i després es farà en diferents districtes. En total es repartiran 33.000 vanos plegables a tota la ciutat.

La comissió proposa a la ciutadania enregistrar un vídeo per mostrar els passos de la dansa típica local. Les instruccions per enregistrar el vídeo i participar en el ball apareixen en el vano plegable –dissenyat per l’Escola d’Art- que ja s’estan enviant a les llars de la ciutat, com ha mostrat l’organització a través d’una piulada animant a la ciutadania a obrir les bústies. A més han publicat un vídeo per “crear el teu propi vano pel Paga-li, Joan 2020”.

A banda del vano, els participants també comptaran amb l’ajuda de diferents vídeos al canal de Youtube “Paga-li, Joan”. Un vídeo amb la música del ball i un tutorial per aprendre a ballar-lo. 

Fins al 10 de juny, els santcugatencs que vulguin participar en aquesta iniciativa poden enviar l’enregistrament amb el vano a pagalijoan@gmail.com.

Amb els vídeos recollits es farà un muntatge i es reproduirà el ball sencer el 29 de juny a les 20 hores.

D’aquesta manera, se celebrarà el “Paga-li, Joan” el dia de Sant Pere, juntament amb el concurs d’arrossos virtual, anunciat també aquest dijous, per mantenir el dia del copatró de Sant Cugat, la celebració de les activitats més emblemàtiques i identitàries de la festa grossa.

El “Paga-li, Joan” és una de les celebracions més antigues de Sant Cugat i es balla, almenys, des del 1780.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar