Els veïns de Can Cabassa acusen el govern d’incompliments

31/01/2020 – REDACCIÓ /

L’Associació de Veïns de Can Cabassa i Mas Gener ha mostrat el seu disgust i “la seva sorpresa” després que l’actual govern hagi paralitzat el projecte per construir 120 pisos de protecció oficial amb locals comercials i una zona verda de 3,5 hectàrees al carrer Josep Trueta amb el carrer Arnau Vilanova, davant de l’Hospital General de Catalunya.

veins_cancabassa
Fotografia extreta de Google Maps de la zona en conflicte

Es tracta d’un projecte que va sorgir d’un procés participatiu iniciat l’any 2016 entre els veïns del barri. Després de més de quatre anys de reunions entre els veïns i l’anterior govern municipal, es va decidir tirar endavant un projecte que incloïa la zona verda reivindicada pels veïns i més de 100 pisos de protecció oficial.

Ara els veïns acusen el nou govern de tenir el projecte paralitzat i estancat, malgrat que durant la campanya electoral  l’actual alcaldessa Mireia Ingla va dir aleshores com a candidata d’ERC que li donarien suport.

L’actual govern de la ciutat va aturar el projecte anterior i va encarregar a l’empresa pública Barcelona Regional Agència de Desenvolupament Urbà, un estudi global de la ciutat i de la zona de Can Cabassa.

Com a representant de l’Associació de Veïns de Can Cabassa, Magalí Robin, va demanar a l’actual equip de govern durant la sessió plenària del mes de gener tenir més coneixement de l’encàrrec fet a Barcelona Regional.


Sobre aquesta qüestió l’alcaldessa Mireia Ingla es va limitar a dir que s’ha fet l’encarregat de l’estudi i que no tenen més informació per donar.

Magalí Robin també va aprofitar per recordar als nous dirigents polítics de l’Ajuntament de Sant Cugat que es van prometre traslladar el pàrquing de sorra de davant de l’Hospital General a uns terrenys situats  darrere de l’edifici i més a prop de l’estació de FGC.

La Presidenta del Consell de Barri de Mira-sol, Pilar Gorina, va recordar que ja s’ha dit diverses vegades que ara s’està treballant a arreglar el pàrquing provisional i que de moment es desconeix si hi ha possibilitats de traslladar l’aparcament a altres terrenys.

Contenciós administratiu

Tot aquest conflicte entre els veïns de Can Cabassa i l’Ajuntament té l’origen en un recurs contenciós administratiu interposat l’any 2014 per tal d’aturar un projecte municipal per construir 550 habitatges a la zona del carrer Josep Trueta amb el carrer Arnau Vilanova.

Aquest contenciós va provocar la paralització del projecte i l’impuls d’un procés participatiu amb els veïns del barri per repensar l’espai que ara el nou equip de govern ha aturat de nou.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar