En quins casos no s’ha d’anar a l’escola?

15/09/2020 – Eva Jou /

El curs més incert ja s’ha posat en marxa mentre la covid-19 segueix entre nosaltres. Els centres educatius s’han hagut d’adaptar a noves maneres de treballar per poder garantir, al màxim, la seguretat dels infants i de les persones que hi treballen.

Segons estableix el Procicat, no s’ha d’anar a l’escola quan l’infant tingui febre o febrícula per sobre de 37,5, quan presenti dificultats per a respirar, tos, fatiga, dolors musculars i/o mal de cap o mal de panxa amb vòmits o diarrea. Tampoc podrà accedir al centre educatiu si té sensació de pèrdua d’olfacte o gust.

Mocs i mal de coll
Consensuat amb pediatres, el Procicat estableix que un alumne amb refredat nasal o mal de coll podrà anar a l’escola si no presenta altres símptomes potencials de covid-19, com ara febre, tos o dificultats per a respirar. El Procicat ha establert que el mal de coll i el refredat nasal són molt habituals entre els infants i, per tant, per si sols no es consideren símptomes.

Deixant de banda la simptomatologia, la Fiscalia General de l’Estat ha assegurat que “perseguirà penalment” l’absentisme escolar “sense justificació”. Les conseqüències poden ser de sancions de 9.000 euros i 6 mesos de presó o retirada de tutela, si els menors no n’estan exempts per alguns supòsits establerts en el context de la covid-19.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar