Endesa podria tallar la llum i el gas a 158 famílies santcugatenques i l’ajuntament s’hi rebel·la

03/09/2019 – REDACCIÓ /

Aquest mes d’agost Endesa va enviar una carta a l’Ajuntament de Sant Cugat per informar que 158 famílies tenen un deute de llum i gas que puja a 113.000 euros i que si el consistori no paga els podria tallar la llum i el gas a partir de l’1 d’octubre. L’Alcaldessa Mireia Ingla ha manifestat el rebuig de l’Ajuntament a aquestes exigències d’Endesa i ha declarat que “Entre les grans corporacions i les famílies, el govern sempre triarà les famílies”.

A més, Ingla ha explicat que “no acceptarà cap xantatge ni l’amenaça de privar d’un dret bàsic com són la llum i el gas a les famílies que ho estan passant més malament econòmicament. Al contrari: atendre i protegir-les és una prioritat per a nosaltres”.

En aquesta línia, ha avançat que no es farà front a cap pagament fins que les empreses signin un conveni on quedi garantit i s’estableixin els fons previstos a la llei 24/2015 i la corresponsabilitat d’empreses i administracions.

La Llei 24/2015 va ser aprovada pel Parlament de Catalunya arran d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) i prohibeix tallar la llum i el subministrament a persones vulnerables. És una llei que té un grau superior al bo social (un reial decret llei) de l’Estat.

Precisament, aquest dilluns es van reunir el Govern de la Generalitat, les Diputacions i les entitats municipalistes i de la societat civil per acordar una resposta comuna a la carta que Endesa ha enviat a 250 consistoris. En els propers dies, a més, l’Ajuntament participarà en diferents reunions que s’han convocat per abordar aquesta qüestió per part de les administracions locals i donar una resposta conjunta i coordinada.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar