Entra en servei l’enllaç de l’A-2 i l’AP-7 a Castellbisbal, més de 15 anys després de l’inici de les obres

02/09/2021 – Redacció/ACN

  • El pressupost final de l’enllaç s’ha elevat fins als 88,2 MEUR, i la previsió és que la via benefici 1,5 milions de veïns del Vallès Occidental i el Baix Llobregat en la corona immediata a Barcelona.
  • L’enllaç estrenat ara, de 6,5 quilòmetres en total, travessa el riu Llobregat amb un viaducte de més de 30 metres d’alçada.

Des d’aquest dimecres ja està en funcionament l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7 a l’altura de Castellbisbal, una obra eternament reivindicada pels alcaldes de la zona, entre ells els diferents alcaldes de Sant Cugat. La infraestructura es va començar a construir fa més de 15 anys, i va quedar aturada quan estava fet més de la meitat del viaducte. Després de reiterats anuncis incomplets per part de l’estat espanyol de represa de les obres i de la seva finalització, finalment al voltant de les 12 h d’aquest dimecres han començat a circular els primers vehicles. El pressupost final de l’enllaç s’ha elevat fins als 88,2 MEUR, i la previsió és que la via benefici 1,5 milions de veïns del Vallès Occidental i el Baix Llobregat en la corona immediata a Barcelona.

Operaris retirant els cons per obrir l’accés a l’enllaç de l’A-2 amb l’AP-7, l’1 de setembre del 2021.

Aquest dimecres, els alcaldes dels principals municipis afectats, entre ells l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, han aplaudit l’estrena de la infraestructura. I és que els batlles han reclamat reiteradament la construcció dels enllaços per poder utilitzar un pont que es va construir ara fa deu anys. En aquest sentit, l’any 2017 van crear un front comú i el manifest ‘Connexió Ara!’, amb l’adhesió de prop d’un miler d’empreses, institucions i veïns.

L’enllaç estrenat ara, de 6,5 quilòmetres en total, travessa el riu Llobregat amb un viaducte de més de 30 metres d’alçada. Tot i que inicialment l’obra es va projectar amb un pressupost de 65 MEUR, el cost total ha acabat ascendint als 88,2, segons ha detallat aquest dimecres la ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, que ha encapçalat l’acte d’inauguració del vial, amb la descoberta d’un monòlit commemoratiu.

.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar