Entren en funcionament quatre nous autobusos elèctrics a la línia de Can Sant Joan

(30/02/2023 – Redacció)   

La línia de Can Sant Joan ha incorporat quatre nous autobusos elèctrics, operats per Moventis. Amb una llargada de més de 18 metres i capacitat per a 118 usuaris, la incorporació d’aquests vehicles a la flota d’aquesta línia forma part de la iniciativa del Govern per anar retirant els vehicles de combustió de la mobilitat pública.

La línia de Can Sant Joan té una demanda de 429.000 viatges anuals i és un dels millors exemples de les mesures per afavorir el desplaçament sostenible als polígons industrials mitjançant l’ús del transport públic, en aquest cas amb la intermodalitat entre bus i tren.

El Departament de Territori, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), està renovant amb autobusos elèctrics la flota d’altres set línies interurbanes catalanes que actualment connecten estacions d’FGC amb nuclis urbans i industrials propers. Seran les primeres set línies interurbanes 100% elèctriques de la Generalitat.

En total s’acabaran substituint 12 autobusos dièsel per autobusos elèctrics. La utilització dels vehicles elèctrics està sent ja habitual en les xarxes de transport urbà però no així en les xarxes de transport interurbà on la necessitat d’autonomia dels vehicles per a la prestació dels serveis fa que no hi hagi encara una industria de vehicles elèctrics de transport públic totalment desenvolupada i cal ajustar cada actuació a les característiques i necessitats de cada servei.

El director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori Gallissà, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i Mas, del director d’FGC Operadora, Oriol Juncadella i Fortuny, del president de Moventia, Miquel Martí, i del conseller delegat de Moventis, Josep Maria Martí, han presentat els quatre nous autobusos elèctrics que donaran servei a la línia que uneix l’estació de Sant Joan de Ferrocarrils amb el Polígon Can Sant Joan, a Sant Cugat del Vallès.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar