Es constitueix la comissió per legalitzar Sol i Aire dins del Parc Natural de Collserola

(25/1/2024 – Redacció)

S’ha constituït la Comissió de Sol i Aire que ha d’aconseguir que aquest barri esdevingui un enclavament legal dins del Parc de Collserola i donar resposta així a la reivindicació històrica del veïnat. El compromís per a  la seva creació es va adquirir el passat mes d’octubre de 2023, quan el Ple Municipal va aprovar, a proposta de l’alcalde Josep Maria Vallès, una moció institucional perquè Sol i Aire esdevingui un enclavament legal al Parc Natural de Collserola.

Forma part de la comissió l’alcalde, el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, representants de tots el grup polítics amb representació al Consistori, l’associació de veïns de Sol i Aire i membres de l’Escola Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV). Una escola que ha rebut l’encàrrec de l’Ajuntament de redactar un informe mediambiental per posar en valor la situació de Sol i Aire dins del Parc de Collserola i, també, per detallar de quina manera el barri pot contribuir a la preservació d’aquest entorn natural.  

https://www.instagram.com/p/C2xDn-GMyhn/

Història
Sol i Aire és una urbanització del terme municipal de Sant Cugat que es troba dins del parc de Collserola, en terrenys qualificats de parc forestal. La primera construcció del barri data dels anys 50 però no va ser fins a l’any 1967 que es parcel·la i es construeix la urbanització, per la qual el veïnat demana la regularització i requalificació com a zona urbana.

Actualment hi resideixen de forma permanent uns 130 veïns en 65 habitatges.  És un barri en el que els veïns han adquirit un modus vivendi totalment lligat a l’entorn i treballen plegats per la preservació dels valors naturals de Collserola.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar