Es rebaixa la densitat de senglars a Collserola amb un rècord històric de 965 captures el 2022

(28/02/2023 – Redacció)   

El control de les poblacions de senglar a Collserola s’intensifica i aconsegueix rebaixar les abundàncies dels darrers anys. Segons informa el Departament d’Acció Climàtica, la densitat mitjana de senglars a Collserola aquest hivern s’ha rebaixat fins a 12 exemplars per km2, menys que l’any passat, quan era de 17 exemplars. El balanç fet pel Departament apunta que durant l’any 2022, les actuacions de control que s’han fet a l’àmbit de Collserola han assolit un màxim històric amb un total de 965 senglars capturats. D’aquests, el 61% (593) va ser capturat en ambients urbans, 99 en batuda i 273 amb aguaits nocturns amb arma de foc.

Senglars a zones urbanes
Les poblacions de senglar han augmentat la seva presència a les zones urbanes i periurbanes de moltes ciutats de Catalunya els darrers anys. Aquestes situacions són un risc per a la salut de les persones i dels animals domèstics perquè poden provocar accidents de trànsit als carrers i en vies interurbanes i també perquè els senglars poden ser transmissors de malalties tant a les persones com a les mascotes. Cal afegir un nombre cada vegada més gran de casos de persones ferides directament per exemplars d’aquesta espècie.

Les actuacions de control inclouen accions com la caça tradicional en batuda i també la caça amb autoritzacions excepcionals en aguaits nocturns, que es duen a terme exclusivament al medi natural i sota estrictes condicions a fi d’evitar accidents. En els llocs on la caça amb arma de foc no escau per seguretat, els ajuntaments de ciutats com ara Sant Cugat del Vallès i Barcelona disposen de programes de control mitjançant tècniques de captura com les caixes-gàbia, les xarxes de caiguda i la teleanestèsia, que realitzen empreses autoritzades.

.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar