Estudiaran un nou túnel d’FGC entre Sant Cugat i Barcelona que reduiria el temps del trajecte

(24/11/2023 – Redacció)

La Generalitat ha encarregarà en els propers mesos la redacció de l’estudi informatiu per a la construcció d’un segon túnel de Ferrocarrils entre el Vallès i Barcelona, que enllaçaria Sant Cugat del Vallès i la capital catalana, i permetria donar resposta a la futura demanda davant la “saturació” de l’actual infraestructura.

La consellera de Territori, Ester Capella, ha explicat que l’obra tindria un cost de 900 milions d’euros i permetria reduir en uns 15 minuts del trajecte entre Sabadell i Terrassa i la capital catalana. Només l’estudi ja tindrà un cost d’uns dos milions d’euros i entre els terminis de licitació, adjudicació, redacció i s’espera que els resultats arribin “en menys  a dos anys”. El projecte també inclouria una nou intercanviador ferroviari al centre de Barcelona amb FGC, Metro i Rodalies, el que suposarà una “nova porta d’entrada” a la capital catalana des del Vallès, segons ha destacat la titular de Territori.

A banda de reduir el temps de viatge en uns quart d’hora, l’obra suposaria multiplicar per 2,5 la capacitat actual de transport i passar de 60 a 150 milions de viatgers anuals. La construcció d’un segon túnel de Ferrocarrils entre el Vallès i Barcelona ja es va plantejar fa quatre anys en el pla estratègic de FGC fins al 2030 davant l’increment de la demanda en l’actual corredor.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar