Ferrocarrils finalitza la restauració de l’edifici de l’estació de Les Planes

(29/11/2023 – Redacció)

Les obres de remodelació de l’edifici modernista de l’estació de Les Planes dels FGC ja han finalitzat. Per aquest motiu, El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Toni Segarra i Barreto, ha visitat l’estació de Les Planes i ha posat en valor la importància de conservar el nostre patrimoni històric.

Els treballs de restauració de l’edifici han permès recuperar-ne la fesomia tal com era en el seu estat d’origen, l’any 1916, amb actuacions com l’eliminació de la marquesina, però l’actuació també ha inclòs millores en l’edificació, els accessos i les andanes per adequar el conjunt de l’estació.

“A Ferrocarrils creiem fermament en la importància de divulgar i posar en  valor el nostre patrimoni històric”, ha assegurat Segarra, qui ha recordat que  la companyia té ben definida i treballa en base a una Estratègia del Patrimoni  d’FGC, “que ens ha permès restaurar i posar en circulació trens històrics,  habilitar i crear nous espais de divulgació i preservació de material mòbil, i  avançar en la digitalització de prop de dos milions i mig de documents del  nostre arxiu històric”. Pel que fa a l’edifici de Les Planes, el president d’FGC ha  afirmat que “és una satisfacció haver recuperat l’essència d’aquest edifici  modernista i acostar així la història ferroviària del país a les persones que  viatgen amb Ferrocarrils”.

Per tal de recuperar-ne l’aspecte original, s’ha eliminat la marquesina de l’edifici,  un element que no formava part de l’edificació original i que es va afegir per  protegir les persones usuàries que s’esperaven a l’andana de les inclemències  meteorològiques. Un cop es va construir l’andana central de l’estació, la  marquesina de l’edifici va perdre la seva funcionalitat principal i va passar a ser un element prescindible per al bon funcionament de l’estació. Amb aquesta  actuació, s’ha recuperat la volumetria original de l’edifici i s’evitaran, a més, els  esforços que provocaven els tirants de la marquesina sobre la façana.

Amb la mateixa voluntat de recuperar l’aspecte original, s’ha actuat sobre les  fusteries i els acabats exteriors. Pel que fa a la sala interior, que fa les funcions  de vestíbul de l’estació, s’ha recuperat l’aspecte que tenia inicialment i s’ha actuat  sobre els totxos de l’arc de la paret, les rajoles i el paviment. També s’ha dut a  terme un estudi cromàtic de tots els components de l’edifici que ha permès  descobrir les policromies originals amagades sota les diferents intervencions que  s’han realitzat al llarg dels anys i tornar l’edifici a la paleta de colors originals.

D’altra banda, s’han realitzat altres treballs de millora al conjunt de l’estació contemplats al projecte licitat que han consistit bàsicament en la reparació de les  zones de la coberta de l’edifici, la substitució i arranjament d’elements de fusteria,  la millora de l’accessibilitat a l’edifici i les andanes i la instal·lació d’una nova  pavimentació a les andanes laterals.

Una estació modernista

Aquesta actuació s’emmarca en la voluntat de Ferrocarrils de millorar la divulgació  del seu patrimoni històric i apropar-lo a la ciutadania. L’estació de Les Planes,  inaugurada el 1916 i finalitzada completament el 1917, es construeix en el context  expansionista del paratge idíl·lic de la ciutat jardí de Collserola per a les classes mitjanes de Barcelona, tant per a viure-hi com per al lliure dominical. En aquell  moment, Les Planes no respon a cap nucli de població consolidat, però alhora  s’espera que n’esdevingui un.

Amb aquesta premissa es construeix una estació d’estil modernista tardà que  flirteja amb un noucentisme incipient i que es projecta amb una idea d’una certa  representativitat, però amb la voluntat de passar desapercebuda entre la resta de  construccions de ciutat jardí que s’espera que es vagin creant al seu entorn durant  els anys consecutius.

El volum de l’edifici de viatgers original, inclòs en el catàleg de patrimoni  arquitectònic de l’Ajuntament de Barcelona, és rectangular i consta de planta  baixa, primera planta i golfes. Està rematat per una coberta de teula a quatre  aigües amb generosos ràfecs, escapçada en una de les cantonades per una esvelta torre que fa de reclam de l’estació. Altres elements singulars són les  tribunes volades a la planta primera i les obertures en arc de mig punt a la planta  baixa.

El 1946 s’amplia el nombre d’andanes a tres i, tret d’intervencions secundàries,  no és fins al 1983 que l’estació es rehabilita integralment en la línia de les  intervencions corporatives de la dècada. El 1998 l’arquitecte Albert Vilaplana en  fa la gran remodelació amb una passarel·la de connexió entre andanes amb  ascensors i escales fixes.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar