Ferrocarrils restaurarà l’edifici de l’estació de Les Planes per recuperar el seu aspecte original

(10/01/2023 – Redacció – FGC )    Ferrocarrils de la Generalitat restaurarà l’edifici de l’estació de Les Planes de la línia Barcelona-Vallès per tal de recuperar la seva fesomia tal com era en el seu estat d’origen, l’any 1916. La companyia durà a terme un seguit d’actuacions en diferents elements i espais de l’edifici, que ha sofert canvis amb el pas del temps i l’han allunyat dels actius en què es va plantejar inicialment l’edifici modernista.
Estació de Les Planes el 1947. Font: Generalitat de Catalunya
Així, per tal de recuperar aquest aspecte original, s’eliminarà la marquesina de l’edifici, un element que no constava en l’edificació original i que es va afegir per protegir de les inclemències meteorològiques les persones usuàries que s’esperaven a l’andana. Un cop es va construir l’andana central de l’estació, la marquesina de l’edifici va perdre la seva funcionalitat principal i, per tant, actualment, és un element prescindible pel bon funcionament de l’estació. Amb aquesta actuació, es recupera la volumetria original de l’edifici modernista i s’eviten, a més, els esforços que provoquen els tirants de la marquesina sobre la façana.
Font: Generalitat de Catalunya
D’altra banda, el projecte licitat també contempla treballs de millora al conjunt de l’estació. Aquestes actuacions consisteixen bàsicament en la reparació de les zones de la coberta de l’edifici, la substitució i arranjaments d’elements de fusteria, la millora de l’accessibilitat a l’edifici i les andanes i la instal·lació d’una nova pavimentació a les andanes laterals.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar