Festa d’inauguració, concert a l’aire lliure i visites: el govern vol obrir Torre Negra a la ciutadania aquest estiu

(27/04/2022 – Redacció)  

A finals de l’any passat l’Ajuntament de Sant Cugat va formalitzar la compra de la finca de la Torre Negra per prop de 3 milions d’euros. A més de l’edifici fortificat del segle XV la compra incloïa gairebé 90 hectàrees de terrenys agrícoles i forestals a la zona limítrofa del Parc Natural de Collserola. La finca ja s’ha utilitzat en algun acte públic i s’ha obert a la ciutadania de forma puntual en alguna ocasió però encara es desconeixia quin ús se li donaria a aquest equipament en un futur. Mireia Ingla va desvetllar de forma parcial aquesta incògnita en el darrer programa de ‘Línia directa amb l’alcaldessa’ de Televisió Sant Cugat: “En breu obrirem Torre Negra per fer visites. Aviat s’anunciarà i s’està treballant des de la tinència d’alcaldia de Cultura per fer una festa d’inauguració, podem fer algun concert a l’aire lliure“. A més està previst que s’obri a la ciutadania aquest estiu: “Estem ultimant els detalls per obrir-ho abans de l’estiu“.

L’alcaldessa també va assegurar que més enllà del futur ús que se li vulgui donar com a equipament municipal, aquest nou patrimoni de la ciutat té un valor històric i mediambiental.

La zona de Torre Negra és la protagonista d’un llarg litigi entre alguns dels propietaris dels terrenys adjacents al Parc de Collserola, partidaris de la seva urbanització, i de l’Ajuntament de Sant Cugat, que vol preservar la zona.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger