Finalitzen les obres de restauració del Monestir que han recuperat espais ocults fins ara

(13/2/2024 – Redacció)

Han finalitzat les obres de restauració de la coberta de llevant i de les façanes est i oest del Monestir que han suposat una inversió de 550.000€, finançats per l’Ajuntament i l’AMB amb suport de fons europeus. Una de les intervencions principals ha estat a les cobertes, que ha visitat la comitiva de l’alcalde, regidors i tècnics de l’AMB. Unes obres de rehabilitació que han millorat el treball mecànic estructural,  el sistema de desaiguat de les cobertes, la seva funcionalitat i també la percepció de l’edifici.

Durant les intervencions, s’han descobert espais del monestir que fins ara restaven ocults a la zona del transsepte. Unes zones que es podrien obrir al públic en un futur, així com les mateixes teulades en les que s’han ampliat les zones de pas i s’han fet més transitables.

També s’han restaurat els paraments de les façanes est i oest de l’església per millorar la seva conservació i aturar els processos de degradació. Aquestes obres s’emmarquen en els treballs iniciats el 2017 gràcies a la col·laboració entre diverses administracions amb una inversió conjunta de 2,3M€.

El Monestir de Sant Cugat és un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i  compta amb una comissió gestora que impulsa i fa el seguiment d’aquestes actuacions. Presidida per la regidora de Cultura, hi participen la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, així com la Parròquia de Sant Pere d’Octavià, el comissionat del monestir, representants d’altres sectors implicats i especialistes, i tècnics municipals.

En aquests moments l’Ajuntament ha adjudicat la redacció d’un nou Pla Director del Monestir, que ha de recollir les properes actuacions a realitzar en els propers 10 anys.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar