Gairebé un centenar de santcugatencs a la primera assemblea oberta de “l’horta alliberada de Sant Cugat”

15/06/2020 – REDACCIÓ /

Uns veïns de Sant Cugat, que formen part de diferents entitats com l’Assemblea pel clima o La Xesca, han ocupat un terreny d’una hectàrea d’extensió que estava en desús des de feia més de deu anys i que és propietat de CaixaBank per  “recuperar els usos agrícoles tradicionals i històrics de l’entorn de Can Magí i relocalitzar la producció agrícola” i produir aliments d’acord amb “l’autogestió, l’horitzontalitat, l’agroecologia i el suport mutu”. Un espai que es coneix com “l’horta alliberada de Sant Cugat”, a l’espera que es triï un nou nom,  que uns 80 santcugatencs van poder conèixer de primera mà aquest diumenge a la primera assemblea oberta.

Fotografia de la presentació del projecte de l’horta alliberada de Sant Cugat

Els impulsors de la iniciativa consideren que l’actual sistema d’horts urbans proposat per l’Ajuntament forma part d’un “procés burocràtic” que sotmet als ciutadans a llistes d’espera que “deixen fora d’aquest servei als sectors de la població que més ho necessiten”.

També assenyalen la “manca de voluntat política de l’Ajuntament de Sant Cugat pel que fa a l’efectivitat de la declaració de l’emergència climàtica”, que a parer seu es tradueix en el fet que hi hagi “superfícies cultivables però en desús al municipi” i que “l’accés al programa dels horts municipals estigui tancat”.

L’horta alliberada de Sant Cugat  està oberta a tots els santcugatencs que vulguin cultivar les seves fruites i verdures.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar