“Habitatge i pobresa…”

Habitatge i pobresa, posem-hi números


Marc-Simarro-model-opinio
Més de 10300 persones es troben en situació de forta necessitat econòmica i no poden fer front a les despeses bàsiques: pagar la casa, els subministraments bàsics o fer la compra.

A dia d’avui l’habitual és pagar més de 1.150€ al mes de mitjana per viure sota un sostre i entre quatre parets. Llogar o comprar un pis va a 14€/m² o a 4.160€/m² respectivament. Dels nostres veïns, el 42,7% (més de 38.600 persones!) asseguren patir moltes o certes dificultats per fer front a les despeses de la hipoteca o el lloguer. Per contra, el 57,3% afirma poder fer front a aquestes despeses amb molta o certa facilitat, el que ens hauria de fer intuir un alt grau de desigualtat socioeconòmica a la nostra ciutat. No resulta casual, doncs, que gairebé 3500 persones s’hagin sentit expulsades de la ciutat l’any 2017.

El panorama requereix promeses honestes i valentes. Cal incidir en el mercat privat amb més contundència, augmentar partides pressupostàries en l’atenció i eradicació de la pobresa i repensar les funcions i objectius de Promusa. Calen canvis, no promeses al vent. Sinceritat i convicció. Revertim la situació, construïm un Sant Cugat per a tothom.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger