Hauria de perdre la virginitat

model-opinio-maria-xinxo

Per Maria xinxó, periodista i escriptora.

Soc l’única a qui la poesia li fa por? No tinc cap problema d’agafar una novel·la d’aquelles que anomenem totxo, però en canvi, quan tinc al davant un poemari les mans se m’arronsen i la vista se’m desvia. Em fa respecte. Em sembla que potser no entendré els versos, que no sabré entrar dins del poema com vol l’autor… en definitiva, penso que la poesia no està feta per mi. Però, en canvi, soc la primera que canto a ple pulmó les lletres de Mishima, quan el David Carabén el que fa amb les seves cançons no és altra cosa que poesia si no és que es tracta directament d’un poema que ha musicat. Per què no m’atreveixo a llegir Joan Vinyoli si canto el seu poema ‘Tot són preguntes’? Martí i Pol, Foix, Margarit, Casasses, Riera, Marçal, Rodoreda… només me’ls prenc si hi ha música. Em sento com aquells nens petits que els barregen el xarop amb qualsevol cosa dolça perquè se l’empassin i no en siguin conscients. Estem en plena setmana del Festival nacional de poesia a Sant Cugat i potser ja va sent hora que perdi la virginitat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar